Cum se ingrijesc trandafirii pitici. VIDEO

Trandafirii pitici sunt plantele ideale pentru balcoane, terase si interioare. Grupa trandafirilor miniatur reuneste soiuri de pana la 40 cm inaltime. Plantele au lastari subtiri, cu frunze si flori mici.

Daca are conditiile necesare infloreste mult, din primavara pana in toamna. Florile ofilite trebuie indepartate periodic pentru a face loc noilor boboci. Trandafirul este una dintre cele mai pretentioase plante in ceea ce priveste intensitatea luminii. Daca nu primeste suficienta lumina bobocii si florile cad, iar in locul lor cresc asa numitii lastari orbi, fara flori.

trandafirii pitici

La fel ca si ceilalti trandafiri, si cel pitic se va simti bine intr-un sol drenat, permeabil, bogat in elemente nutritive, cu pH neutru. Plantati-l intr-un ghiveci generos, pentru a avea loc unde sa se dezvolte. Si pentru ca e mai tot timpul inflorit si consuma multe elemente nutritive, are nevoie de suplimente de hrana.

Folositi un ingrasamant special pentru trandafiri, foliar sau granulat. Musai sa respectati proportiile indicate pe ambalaj.

Toamna, cand au disparut toate florile, trandafirii pitici se pot tunde. Cu cat taierea este mai aproape de baza, cu atat planta va fi mai compacta si va face mai multe flori.

Miniature_Roses

Vara e indicat sa scoateti plantele afara, la aer. O buna aerisire tine la distanta si unii daunatori. E un aspect foarte important pentru ca trandafirii pitici sunt atacati frecvent de paianjenul rosu, paduchii lanosi si de puricii de frunze.

In cazul unui atac al daunatorilor, folositi un insecticid de la fitofarmacie.

Puteti transplanta trandafirii pitici in gradina. Ei vor rezista peste iarna acolo. Se vor simti mai bine insa daca ii veti proteja de frig.

Sursa foto: typta.com, www.jparkers.co.uk, www.guide-to-houseplants.com

 

V-ar putea interesa si:

Abutilon megapotamicum, lanterne chinezesti in gradini

Verbena, vedeta in gradinile suspendate

Inmultiti corect si cu spor Leandrul


 

Trimite unui prieten :)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.