Cum se ingrijesc cactusii iarna

Cand vorbim despre cum se ingrijesc cactusii iarna trebuie sa facem distictie intre cactusii de desert si cei de padure. Cactusii de desert, cei teposi, sunt mari iubitori de soare, de lumina si caldura. Cei de padure au de obicei frunze plate si sectate si iubesc lumina filtrata. 

Ingrijirea florilor. Ca regula generala, si unii si altii ierneaza la interior pentru ca nu suporta temperaturile negative din timpul iernii, cu mici exceptii. 

cactusii si suculentele

Cactusii de desert ar trebui sa intre si ei iarna in repaus. Daca sunt tinuti la temperaturi scazute de 5 pana la 10 grade isi reduc activitatea la minim. Nu e nevoie sa ii udati chiar si doua luni, iar apa pe care le-o puneti sa fie putina, altfel pot sa putrezeasca pentru ca metabolismul fiind redus apa nu este absorbita de radacina si ramanand in pamant riscul sa putrezeasca e mare. 

Cititi si Cum se ingrijeste Agapanthus (Crinul african sau Floarea dragostei)

Daca nu aveti un spatiu unde sa ierneze planta si va petrece lunile de iarna in casa la temperaturi de 20 de grade si chiar mai mult e necesar sa tineti planta la lumina, pervazul geamului este un loc bun. Nici in acest caz nu excelati cu udarile, o data pe luna este suficient daca udati cactusii. 

Cititi si Cum se ingrijeste Marantha sau Planta care se roaga

In schimb, cactusii de padure sunt in plina activitate in perioada rece. Ma refer aici la cel mai cunoscut dintre cactusii de padure, Schlumbergera sau Craciunelul. Popular i se spune si Nu-ma-deranja pentru ca este foarte pretentios in privinta spatiului pe care il ocupa. Daca este mutat fie nu mai infloreste fie avorteaza bobocii. 

Cititi si Orhidee cu frunze ingalbenite. Cauze si remedii

Craciunelul infloreste la sfarsitul toamnei si iarna, cand zilele se scurteaza. Ideal ar fi sa aiba o temperatura de 12-14 grade pentru ca florile sa dureze. Pentru o inflorire bogata el trebuie pregatit inca din perioada de toamna, cand ar trebui sa ii administrati ingrasaminte bogate in potasiu.

Cititi si Cum influenteaza lumina culoarea si forma la plantele suculente

Alti cactusi de padure cum ar fi Epiphyllum, dar si Ripsalidopsis sunt in perioada de repaus iarna si isi pregatesc inflorirea din primavara sau de la inceputul verii. Ei trebuie tinuti la temperaturi scazute, dar pozitive, in conditii asemanatoare cu cactusii de desert care sunt in repaus. 

Abonati-va la canalul de YOUTUBE pentru a urmari demonstratii practice, filmulete interesante si sfaturi pentru ingrijirea florilor. Accesati linkul de mai jos si apoi apasati ABONEAZA-TE

www.youtube.com/channel/UCLY5NAZJnUxkTY1oZWCvxeg/videos

Atentie, daca nu primiti alertele cu materialele noi de pe site, intrati pe www.ingrijireaflorilor.ro de pe calculator, tableta sau telefon si apasati pe clopotelul care apare in coltul de jos. Apoi apasati SUBSCRIBE / ALLOW / PERMITE ca sa intrati in baza de date de unde pleaca spre dvs gratis zilnic toate materialele despre flori si gradini scrise de ingineri horticultori.

Daca v-a placut acest material si il considerati util alaturati-va comunitatii Ingrijirea florilor pe FACEBOOK. Cu un Like dat paginii primiti acces gratuit la toate materialele noastre realizate de specialisti despre flori si gradini. 

Views All Time
Views All Time
695
Views Today
Views Today
1
Trimite unui prieten :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.