Cum se ingrijesc Anemonele cu petale catifelate

Anemonele incanta prin culorile lor foarte intense, de la rosu, la albastru si galben viu. Florile cu petalele catifelate sunt simple sau involte. Toate speciile de anemone sunt flori perene, geofite. Asta inseamna ca anual au nevoie de un repaus de 4–4,5 luni, perioada in care tuberculii se pastreaza stratificati in turba fibroasa, la temperaturi de 5–6 grade si o umiditate relativa de 50%.

anemona albastra

Ingrijirea florilor. Anemonele au nevoie de lumina multa. Cu cat planta are lumina mai multa cu atat intensitatea culorilor este mai sporita.

Anemone coronaria are pretentii scazute in privinta temperaturii. Temperaturile mai mari de 15 grade determine scaderea numarului de flori. La temperaturi mai mici de 5 grade tuberculii putrezesc.

anemona rosie

Substratul de cultura trebuie sa fie bogat in humus, acid. Trebuie mentinut permanent reavan, dar in acelasi timp trebuie sa fie foarte bine drenat. Excesul de umiditate determina putrezirea rapida a tuberculilor. Pe de alta parte, uscaciunea asociata cu temperaturile mari determina scurtarea perioadei de vegetatie si intrarea plantelor in repaus.

Se inmulteste prin divizarea tuberculilor si prin seminte. Divizarea tuberculilor se face vara, atunci cand acestia se scot din pamant si se stratifica pana la inceputul toamnei cand vor fi plantati. Semintele au o putere de germinatie scazuta si o vitalitate redusa, ele trebuie semanate imdeiat dupa recoltare.

anemone

Anemonele pot fi atacate de nematozi. Acestia pot fi combatuti cu diverse produse precum Nematocid, pe care le gasiti la fitofarmacii. Cele mai frecvente boli intalnite in culturile de anemone sunt rugina, fainarea si virozele.

Sursa foto: wikipedia

 

V-ar putea interesa si:

Clematita Piilu face doua tipuri diferite de flori
Cum ingrijesti corect Hortensia ca sa infloreasca pana toamna

Dalia, o floare vesela ca o zi de vara

 

Ce faceti cu Primula dupa ce se trec florile


 

 

Views All Time
Views All Time
266
Views Today
Views Today
2
Trimite unui prieten :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.