Cum se creste Ananasul in ghiveci

Ananasul (Pineapple, Ananas) se poate creste cu succes si acasa, in ghiveci. Este in fapt o bromelie si se ingrijeste ca atare.
Ananasul este o planta erbacee perena care, in zonele de origine poate depasi un metru inaltime. Dupa dezvoltare, inflorire si fructificare, ananasul formeaza lastari adiacenti pe care cultivatorii ii numesc suckeri. Acestia pot fi desprinsi si plantati pentru inmultire sau pot fi lasati pe planta mama si vor produce in continuare flori si fructe.
Ingriirea florilor. Ananasul are nevoie de un sol acid pana la mediu neutru,cu un pH cuprins intre 4,5 si 6,5. De asemena, substratul trebuie sa fie foarte bine drenat, pentru ca Ananasul nu suporta apa care balteste.
Doua specii sunt mai cultivate, Ananas bracteatus si Ananas comosus.
Cititi si Primele tratamente de primavara pentru trandafiri. Cu ce fertilizam, cu ce stropim
Ananas bracteatus formeaza o rozeta larga de frunze cu inaltimea de pana la 70 cm si diametrul de pana la 50 cm. Frunzele au varful ascutit, sunt foarte rigide, cu tepi puternici pe margine si in varf, colorate in verde–brun, lucioase. Exista si o varietate foarte frumoasa, numita Tricolor, cu frunzele in dungi, verde si galben si spini roz pe margine. Florile sunt rosii, asezate intr-o inflorescenta in forma de spic din care se formeaza fructele.
Cititi si Cum se inmultesc daliile. 3 metode sigure
Ananas comosus este specia de la care provin fructele de ananas care se gasesc in magazine. Planta are o vigoare mai mare, frunzele ajungand pana la un metru lungime. Frunzele au tepi puternici pe margine si in varf. De obicei sunt colorate in verde inchis, insa exista si o varietatea numita Variegatus care are frunzele verde cu marginile galben–crem. Florile apar vara si sunt colorate in roşu–violet sau albastru, inconjurate de bractei galben-rosietice, reunite in inflorescenţe mai lungi decat in cazul speciei Ananas bracteatus. Din aceste inflorescente se formeaza fructele dulci si zemoase.
V-ar putea interesa si:
Cocotierul nu face fructe, dar creste frumos
Bananierii pot ierna in gradini
Orhideea tigru Stanhopea, flori mari si parfumate
Abonati-va la canalul de YOUTUBE pentru a urmari demonstratii practice, filmulete interesante si sfaturi pentru ingrijirea florilor. Accesati linkul de mai jos si apoi apasati ABONEAZA-TE
www.youtube.com/channel/UCLY5NAZJnUxkTY1oZWCvxeg/videos
Atentie, daca nu primiti alertele cu materialele noi de pe site, intrati pe www.ingrijireaflorilor.ro de pe calculator, tableta sau telefon si apasati pe clopotelul care apare in coltul de jos. Apoi apasati SUBSCRIBE / ALLOW / PERMITE ca sa intrati in baza de date de unde pleaca spre dvs gratis zilnic toate materialele despre flori si gradini scrise de ingineri horticultori.
Daca v-a placut acest material si il considerati util alaturati-va comunitatii Ingrijirea florilor pe FACEBOOK. Cu un Like dat paginii primiti acces gratuit la toate materialele noastre realizate de specialisti despre flori si gradini.