Cum se aplica fertilizantii foliari (ingrasamintele cu care stropim)

Fertilizantii foliari au o absorbtie si un efect mai rapid decat fertilizantii clasici pe care ii aplicam prin fertirigare la radacina plantelor. E drept ca fi durata lor in timp e mai scurta decat in cel de-al doilea caz. Exista cateva reguli de care trebuie sa tinem cont atunci cand facem fertilizari foliare pentru a spori eficienta produsului.
Prima dintre ele spune ca nu se fac fertilizari foliare in timpul zilei cand e foarte cald afara pentru ca exista un risc foarte mare ca frunzele sa fie afectate.

De asemenea nu se aplica ingrasaminte pe frunze atunci cand bate vantul cu putere pentru exista sanse mari ca solutia sa se imprastie si sa nu ajunga pe planta.
Ingrijirea florilor. Cand pulverizati, folositi o duza cat mai mica, astfel incat lichidul pe care il administrati sa formeze o ceata fina care va asigura o aplicare uniforma atat pe fata cat si pe spatele frunzelor. Acolo, pe dosul frunzelor se afla stomatele care cand se deschid permit schimbul de substante intre planta si mediul inconjurator. Evitati sa se formeze picaturi mari care sa siroiasca de pe frunze.
Cititi si Cum se ingrijeste muscata curgatoare
Evitati sa folositi apa direct de la chiuveta pentru ca ea contine clor. Daca nu aveti multe plante o puteti lasa doua zile in recipiente descoperite sa se elimine clorul. Daca nu, puneti cateva picaturi de lamaie in ea, vor anihila calcarul.
Fertilizantii foliari se dizolva cu totul in apa si, de regula, nu contin impuritati care sa duca la acumularea de reziduri pe frunze. In special daca fetilizati plante precum ficusul, gardenia sau Dieffenbachia cu frunze lucioase, pieloase sau groase, e nevoie de un adjuvant,adica o substanta sa ajute fertilizant sa adere mai bine la suprafata frunzei.
Cititi si 5 pasi sa refolosim pamantul vechi de flori
Adimel este un exemplu de asemenea produs, dar gasiti la fitofarmacie mai multe substante de un real ajutor. Pe langa faptul ca acesti adjuvanti imbunatatesc aderenta solutiei, imbunatatesc si absorbtia nutrientilor si uneori si curata frunzele de secretiile lipicioase lasate de daunatori.