Cum sa nu iti ucizi plantele de apartament

Volumul Cum sa nu iti ucizi plantele de apartament scris de Veronica Peerless cuprinde, asa cum insasi autoarea descrie, sfaturi de supravietuire pentru floricultorii incepatori. 

Sunt 144 de pagini bogat ilustrate cu informatii utile despre cele mai comune dintre plantele la ghiveci. 

Cititi si Cum cresteti aciditatea solului

Ingrijirea florilor. Vorbim despre 119 plante in cazul carora sunt descrise pe scurt cerintele  esentiale privind amplasarea, necesitatile de lumina, udare si ingrijire. De asemenea gasiti o trecere in revista a problemelor specifice plantei respective si cum sa actionati sa o salvati.  

La capitolele despre boli si daunatori gasiti planse color foarte utile in identificarea catorva dintre insectele care ataca cel mai frecvent plantele de apartament. La fel si intampla si in cazul bolilor. Pentru fiecare situatie in parte gasiti indicatii cum trebuie sa procedati sa salvati floarea. 

Cititi si Cum se taie muscata corect pentru o inflorire bogata

Nu veti gasi denumirile produselor pe care sa le aplicati, dar aveti instructiuni precise despre cum sa curatati si sa minimizati riscurile.  

Daca vreti sa amenajati un loc din casa cu plante, cum ar fi sufrageria, biroul, baia etc gasiti recomandari tot in cartea Cum sa nu iti ucizi plantele de apartament

Cititi si Cum transplantati corect astfel incat sa nu omorati plantele

La fel, daca aveti catei, pisici sau copii mici aveti un capitol in care sunt descrise plantele toxice pe care ar trebui sa evitati sa le aduceti in casa daca sunteti in aceasta situatie. 

Am gasit lucruri si explicatii interesante de exemplu in cazul cactusului Limba soacrei. Aveti posibilitatea citind cartea sa gasiti raspuns ca o serie de probleme cum ar fi incretirea tulpinilor aplatizate sau lipsa infloririi. Aveti si sfaturi in fiecare caz in parte despre cum sa remediati problema. 

plantele de apartament
Cum sa nu iti ucizi plantele de apartament

Ce inseamna cand o planta are frunze cu margini rosii sau cand din varfurile frunzelor cad picaturi de apa aflati tot din paginile cartii.

Autoarea, Veronica Peerless, este un important consultant in domeniu care a participat la aparitia volumului The Gardener’s Year. A fost redactor sef adjunct la revista Which? Gardening si colaborator la revistele The English Garden si Garden Design Journal

Cititi si Cum se inmulteste Steaua serifului (Stapelia)

Editura CASA a scos o serie importanta de carti despre gradinarit. Intre ele monografii despre orhidee, cactusi, trandafiri sau muscate. 

Trimite unui prieten :)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.