Cum revitalizam o planta ofilita cu apa oxigenata

planta ofilita

Putem sa revitalizam o planta ofilita daca ii gasim mai intai sursa problemei. Cauzele pentru care o planta se ofileste pot fi multiple, plecand de la stresul mutarii din loc, stresul termic, hidric, atacul daunatorilor, vasul prea mic in care e plantata, pH-ul necorespunzator al solului, cantitatea insuficienta de lumina, nutritia neadecvata. Si enumerarea poate continua. 

Pentru a remedia situatia, trebuie mai intai sa eliminam sursa stresului pentru planta – de exemplu daca a fost atacata de daunatori sa o curatam si sa facem tratamentele care sunt necesare sa scapam de insecte. 

nu infloresc plantele

Nu intotdeauna insa o planta ofilita isi revine imediat, mai ales daca atacul asupra ei a fost unul puternic si de durata. Atunci trebuie sa o ajutam. Iar o solutie foarte buna este apa oxigenata. 

Cum se foloseste solutia pentru a ajuta o planta ofilita

Apa oxigenata sau peroxidul de hidrogen este format din aceiasi atomi ca si apa, cu exceptia unui atom suplimentar de oxigen. Acesta da proprietatile benefice pentru plante. In farmacii gasim apa oxigenata in diferite concentratii, insa cea mai intalnita este cea de 3%. Acest aspect e important in stabilirea cantitatii de apa oxigenata pe care o adaugam in solutie. 

Cititi si Iasomia de Madagascar – de ce cad bobocii si se ofileste

Trebuie spus de la inceput ca apa oxigenata nu este un ingrasamant pentru plante, dar ajuta la cresterea lor sanatoasa. Molecula suplimentara de oxigen poate ajuta radacinile plantelor sa absoarba mai bine nutrientii din sol. In acest fel avem recuperari mai rapide in cazul in care avem o planta ofilita, dar si ulterior cresteri mai rapide, mai sanatoase si mai viguroase. 

Cititi si Mimoza, planta care se misca

Cum se prepara solutia cu apa oxigenata

Ingrijirea florilor. Pentru a realiza solutia cu care tratati plantele amestecati o lingurita de apa oxigenata 3% cu o cana de apa (de preferat apa de ploaie, apa fiarta si racita sau apa statuta din care s-a evaporat clorul). Puneti solutia in recipient cu pulverizator si stropiti planta. Stropiti atat frunzele cat si pamantul din ghiveci pentru ca solutia sa ajunga la radacina. 

Cititi si Cum se inmulteste Crotonul

Soluția poate fi pastrata pentru a fi utilizata si alta data, dar trebuie tinuta in loc intunecat si rece – frigiderul este o alegere buna. Expunerea la lumina in scade eficacitatea. 

sursa foto- bobvila.com

Trimite unui prieten :)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.