Cum preparati zeama de urzici, insecticid si ingrasamant bio

Zeama de urzici este atat un ingrasamant cat si un insecticid bio la indemana oricui. Ajuta la combaterea paduchilor si ofera plantelor multe substante nutritive, fiind o sursa importanta de azot. Administrarea regulata de zeama de urzici plantelor la fereste de daunatori si boli.

Ingrijirea florilor. Niciodata nu se administreaza solutia concentrata pentru ca este prea mare cantitatea de azot pe care o contine. Ea se dilueaza.

Zeama se prepara din lastari proaspat taiati. Acestia se lasa la macerat intr-o galeata cu apa. Folositi 1 kilogram de urzici la 10 litri de apa.

Amestecul se pastreaza 10 zile intr-un loc insorit. Atentie, la un moment dat va incepe sa miroasa urat. Acoperti recipientul pentru a impiedica acest lucru.

Este foarte important insa sa amestecati zilnic preparatul.

urzica

Dupa cele 10 zile zeama se trece printr-o sita si se dilueaza in proportie de 1:10. Se administreaza plantelor direct la radacina. De asemenea, se pot pulveriza frunzele in fiecare saptamana.

Se foloseste cu precadere ca fertilizator natural pentru plantele care exceleaza prin frunze, nu prin flori si fructe. Restrictii sunt in privinta plantelor care au capacitatea de a fixa azotul in sol, cu sunt cele din familia Leguminosae.

V-ar putea interesa si:

Cum combateti viermele verde din gradina

Coada soricelului, foarte decorativa si usor de crescut

Buruiana care vindeca florile: Coada calului

Cum combateti Limaxul, unul dintre cei mai periculosi locuitori din gradina


 

Trimite unui prieten :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.