Cum pregatim florile din vaza ca sa tina cat mai mult

Buchetele de flori pe care le primim ne incanta cu frumusetea lor si am vrea sa pastram cat mai mult parfumul si culoarea in casele noastre. Florile din vaza pot fi ajutate sa aiba o viata mai lunga daca le pregatim corespunzator. 

Ingrijirea florilor. In primul rand trebuie sa ne asiguram ca vaza sau vasul in care sunt asezate este foarte curat. Fara praf si mai ales fara resturi de la florile mai vechi.

Se intampla adesea ca o frunza uscata sa se lipeasca de peretii vazei. Odata ce va intra din nou in contact cu apa se va descompune si va altera florile. Deci frecati bine vaza si dezinfectati-o, astfel incat sa ramana curata. 

Apoi va puteti ocupa de flori. Regula de baza spune ca nu vom pune buchetul cu totu in vaza. Il vom desface si vom aranja floare cu floare dupa ce am fasonat fiecare fir.

De ce e important? Pentru ca in buchet florile sunt stranse, aerul nu circula printre ele si se ofilesc rapid. In plus, fiind foarte stranse, apa e impiedicata sa circule asa cum trebuie. 

Cititi si Cum se inmulteste Amaryllis-ul

Dupa ce am desfacut buchetul trebuie sa pregatim firele de flori. Trebuie scurtate cu 2-3 cm. Taietura se face sub jet de apa, dintr-o singura miscare, fara sa zdrobim tija pentru ca altfel riscam sa distugem vasele prin care floarea se alimenteaza. Folositi o foarfeca foarte bine ascutita si curata.

Taietura se face in unghi de 45 de grade, astfel incat suprafata pe unde planta se hraneste sa fie mai mare. 

Dupa ce le-am scurtat tijele, va trebui sa indepartam frunzele bazale astfel incat nicio frunza sa nu stea in apa. Daca nu vom face acest lucru frunzele putrezesc si, pe langa mirosul foarte urat pe care il degaja, altereaza apa iar florile se ofilesc rapid. 

Cititi si Cum se inmulteste Murraya

Nivelul apei din vaza cu flori nu trebuie sa fie mai mare de 10 cm. Tineti cont ca unele flori amborb mai multa apa, altele mai putin. 

Apa din vaza va trebui schimbata la doua zile. Cand  schimbam apa va trebui sa verificam tijele, le mai scurtam un pic, taiem tot in unghi. Inainte de a aranja din nou florile din vaza va trebui sa spalam din nou foarte bine vasul. 

Cititi si Ce plante iti parfumeaza toata casa

Trimite unui prieten :)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.