Cum pastram bulbii iarna

Cum pastram bulbii iarna. Plantele bulboase care infloresc vara sunt mai sensibile la frig decat cele care infloresc primavara si raman peste iarna in gradina. De aceea bulbii, rizomii si tuberculii trebuie scosi si depozitati timp de 4-5 luni pana vor fi replantati. 

Asigurati-va insa ca faceti asa cum trebuie operatiunile pentru ca bulbii sa ramana viabili. In primul rand scoateti-i atunci cand pamantul este uscat pentru a-i curata mai usor. Daca a plouat insa sau pamantul este tare si trebuie udat, mare atentie sa lasati bulbii sa se zvante. Indepartati resturile de pamant, frunzele si resturile de tulpini uscate. 

bulbii iarna

Bulbii bolnavi, patati sau care au fost taiati din greseala cand i-ati scos trebuie indepartati pentru a nu-i contamina si pe ceilalti. 

Cititi si Cum pregatim gradina pentru lunile reci

Ingrijirea florilor. Tuberobulbii de gladiole si radacinile tuberizate de dalii pot ramane peste iarna in pungi de hartie. Bulbii mai pretentiosi cum ar fi cei de crini pot sta in tavite cu nisip, perlit sau muschi uscat. 

Locul unde depozitati bulbii iarna trebuie sa fie foarte bine aerisit si cu o umiditatea scazuta. Nu ii puneti inghesuiti, aerul trebuie sa circule printre bulbi. 

Cititi si Ce bulbi se scot toamna din pamant

Daca ati ales sa tineti bulbii iarna intr-o camara, mare atentie sa nu stea in apropierea fructelor. Unele dintre ele cum ar fi merele, gutuile, bananele emana etilena, un hormon care favorizeaza incoltirea lor prematura. 

Nu in ultimul rand, mai ales daca e vorba de bulbi mai multi si memoria v-ar putea juca feste, puneti etichete sa stiti ce soiuri sunt.

Daca v-a placut acest articol despre Cum pastram bulbii iarna abonati-va la site-ul www.ingrijireaflorilor.ro si alaturati-va comunitatii Ingrijirea florilor pe Facebook.

Trimite unui prieten :)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.