Cum inradacinam mai repede plantele

Cum inradacinam mai repede plantele. De cele mai multe ori, butasii prelevati in conditii optime de la plante au capacitatea sa inradacineze singuri, fara ajutor din exterior. Sunt insa plante care emit greu radacini si in acest caz trebuie sa intervenim cu substante care sa ajute butasul. 

Aceste substante sunt hormonii. Cei mai importanti hormoni din plante sunt auxinele. Auxinele regleaza multe proceste printre care si emiterea radacinilor. Sunt mai multe tipuri de auxine, dar cea mai importanta si mai des intalnita este IAA – acidul indol-3-acetic.

Ingrijirea florilor. Hormonii care favorizeaza emiterea radacinilor sunt sintetizati in muguri si in frunzele tinere, de aceea daca veti avea un mugure pe butasi sansele sa inradacineze sunt mai mari decat daca aveti un mugure dormind. 

Cititi si 3 plante magice care apara casa

Pe langa hormonii secretati de planta, specialistii au obtinut compusi de sinteza care au exact aceleasi efecte ca hormonii vegetali. Ei sunt intalniti sub denumirea de hormoni de inradacinare, regulatori de crestere sau fitohormoni. Cu tratamentele cu hormoni inradacinam mai repede plantele in marea lor majoritate. 

Cititi si Cum se ingrijeste Iasomia, arbustul care parfumeaza gradina

Metodele sunt mai multe, in functie de produsul cu care avem de-a face. Putem tine butasul intr-o solutie de hormoni diluata conform instructiunilor de pe ambalaj. In functie de concentratie, butasul poate sta de la cateva minute pana la 24 de ore in aceasta substanta inainte de a fi pus in mediul de propagare ca sa inradacinam mai repede plantele. 

O a doua metoda presupune trecerea bazei butasului printr-un praf ce contine hormoni de inradacinare. Anterior butasul trebuie udat pentru a face o priza mai buna. 

Cititi si Bobocii de muscata se usuca inainte sa infloreasca – cauze si remedii

O a treia metoda cu care inradacinam mai repede plantele presupune scufundarea bazei butasului intr-un gel de inradacinare ce contine hormoni. Gelul are avantajul ca adera foarte bine la suprafata butasului si in plus sigileaza ranile care pot deveni porti de intrare a bolilor in planta. 

Ne gasiti si pe:

FACEBOOK: https://www.facebook.com/IngrijireaFlorilor/

INSTAGRAM https://www.instagram.com/ingrijireaflorilor/

TWITTER: https://twitter.com/florilemele

Toate informatiile despre flori sunt pe www.ingrijireaflorilor.ro

Trimite unui prieten :)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.