Cum inmultiti Yucca, planta care ajunge la 10 metri inaltime

Yucca este unul dintre arbustii care, cu o ingrijire corespunzatoare, chiar si in ghiveci poate depasi 2-3 metri. In zonele de origine Yucca depaseste insa 10 metri.
In zonele de origine, Yucca face si flori, in ghivece foarte rar. Florile sunt campanulate, colorate în alb–crem, grupate în inflorescente lungi de pana la un metru. Deloc greu de crescut, Yucca prefera temperaturi ridicate vara si mai racoroase, de 10-12 grade, iarna.

yucca

Ingrijirea florilor. Are nevoie de multa lumina in tot timpul anului, suportand bine soarele direct chiar si in timpul verii. Udatul se face moderat in perioada calda a anului si foarte rar, doar atat cat sa nu se usuce de tot substratul, iarna. Atentie! Daca iarna tineti planta la temperaturi normale, trebuie udata corespunzator. Yucca prefera o umiditate atmosferica ridicata, dar se adapteaza bine si in spatiile cu aer mai uscat. Primavara, la interval de 2–3 ani, se schimba pamantul si ghiveciul cu unul mai mare.

yucca
Yucca se inmulteste prin butasi. Pot fi fie fragmente de tulpina, fie butasi de varf de lastari.
Bucatile de tulpina inradacineaza dupa 4-5 saptamani. Uneori lastarii apar inainte chiar de aparitia radacinilor. Trebuie insa sa asigurati butasilor o umiditate mare, 90-95 %.

Fragmentele de tulpina pot avea 15-20 cm, aveti grija sa pastrati polaritatea. Capatul care va ramane afara va trebui sigilat cu mastic pentru cicatrizarea ranii si pentru a impiedica agentii patogeni sa patrunde in planta. 

Baza butasului poate fi trecuta printr-un stimulent de inradacinare sau poate fi plantata pur si simplu. 
Plantele pot fi produse si fara tulpina, caz in care inmultirea se face prin butasi de varf de lastari cu o mica portiune din tulpina. Butasilor li se elimina o parte din frunze pentru a reduce transpiratia, iar restul frunzelor se ruleaza si se leaga, din acelasi motiv. Inradacineaza tot in 4-5 saptamani.

Daca v-a placut acest material si il considerati util alaturati-va comunitatii Ingrijirea florilor pe Facebook. Cu un Like dat paginii primiti acces gratuit la toate materialele noastre realizate de specialisti despre flori si gradini.

https://www.facebook.com/IngrijireaFlorilor/

Atentie, daca nu primiti alertele cu materialele noi de pe site, intrati pe www.ingrijireaflorilor.ro de pe calculator, tableta sau telefon si apasati pe clopotelul care apare in coltul de jos. Apoi apasati SUBSCRIBE / ALLOW / PERMITE ca sa intrati in baza de date de unde pleaca spre dvs gratis zilnic toate materialele despre flori si gradini scrise de horticultori.

V-ar putea interesa si:

Cele mai potrivite plante pentru terase si balcoane

Clasificarea plantelor in functie de lumina

Cordyline, eleganta in culori delicate


 

 

https://www.youtube.com/watch?v=9GChf0V__QQ
Trimite unui prieten :)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.