Cum inmultiti Cyclamen sau Violeta de Alpi

Cyclamen se inmulteste prin separarea tuberculilor si seminte.

Si inmultirea prin seminte este destul de usoara. Acestea stau in capsule si se scutura cu usurinta. Temperatura optima pentru germinatia semintelor este de 18–20 grade Celsius.

Plantele rasar dupa circa o luna. Dupa rasarire rasadurile se replica de 1–2 ori avand grija ca tuberculul in formare sa se acopere cu pamant.

 

cyclamen-511688_1280

 

Ingrijirea florilor. Pe tot parcursul verii, plantele se mentin in locuri racoroase, luminoase, dar ferite de soarele direct. Saptamanal se fac fertilizari cu ingrasaminte minerale complexe. La sfarsitul verii, cand plantele se sunt suficient dezvoltate, se transplanteaza in ghivece cu diametrul de 14–15 cm.

Tuberculul se acopera cu pamant doar pe 2/3 din volum. Treimea superioara pe care se vor forma mugurii florali trebuie sa ramana afara. Daca tuberculul se acopera integral cu pamant exista pericolul ca planta sa putrezeasca pentru ca apa ajunge pe boboci in momentul formarii lor.

Cyclamen are nevoie de un substrat acid pentru a se dezvolta frumos. Planta poate trai pana la 4 ani, prin cicluri repetitive, insa de la an la an florile ei vor fi din ce in ce mai mici.

 

V-ar putea interesa si:

Zephyranthes – cum se ingrijeste Crinul fermecat sau Brandusa de camera

Greseli fatale care omoara Muscata

Cum se ingrijeste si inmulteste Dipladenia sau Mandevilla

 

Este sau nu buna berea pentru flori


 

Trimite unui prieten :)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.