Cum ingrijiti Plamanul, cu frunze in forma de aripi de inger

Plamanul este o specie de begonie pe care specialistii o incadreaza in categoria plantelor decorative prin frunze. Begonia lucernae pe numele stiintific, Plamanul nu face flori spectaculoase ca Begonia tuberhybrida sau Begonia semperflorens.

Florile lui, de obicei corai, sunt adunate in ciorchini care atarna pe ramuri. Frunzele sunt înguste si au forma unor aripi de înger. Culoarea este verde stralucitor, cu puncte albe. Pe spate au culoare sangerie.

begonia lucernae

Ingrijirea florilor. Chiar daca florile nu sunt deosebite, Begonia lucernae are avantajul ca isi pastreaza frunzele tot timpul anului. Din acest motiv nu e nevoie sa o introduceti intr-o perioada de repaus total iarna. O rarire a udarilor si mutarea peste iarna intr-un loc unde temperaturile sunt cu cateva grade mai scazute ii vor da plantei ragazul necesar sa se refaca.

Cititi si: Begonia Tanais, clopotei rosii timp de doua anotimpuri

Pentru a creste cu succes Begonia lucernae trebuie sa o feriti de arsita, de noptile foarte reci, de prea multa apa si prea mult soare.

Temperatura la care vegeteaza cel mai bine este in jur de 20 de grade. Temperatura minima pe care o suporta planta este de 10 grade. Are nevoie de lumina multa, dar nu suporta soarele puternic. In zilele caniculare se protejeaza impotriva razelor de soare. Suporta bine si semiumbra. Vara e bine sa ii pulverizati frunzele cu apa.

Se simte bine intr-un sol format din 30% turba si 70% compost.

Begonia-lucerna

Primavara se transplanteaza intr-un substrat nou si se tunde.

Cititi si: Begonia Samba, flori ca rochitele dansatoarelor din Brazilia

Se inmulteste usor prin butasi de varf. Ei inradacineaza usor daca sunt pusi in substrat si se mentine o umiditate relativa ridicata. Butasii pot inradacina insa si in pahare cu apa.

Sursa foto: whouseplantsguru.comwrhs.org.ukwpariscotejardin.fr

Ca sa primiti alertele cu materialele noi de pe site, intrati pe www.ingrijireaflorilor.ro de pe calculator, tableta sau telefon si apasati pe clopotelul care apare in coltul de jos. Apoi apasati SUBSCRIBE / ALLOW / PERMITE ca sa intrati in baza de date de unde pleaca spre dvs gratis zilnic toate materialele despre flori si gradini scrise de horticultori.

 

V-ar putea interesa si:

Trei metode de a inmulti Begonia (Begonia tuberhybrida)

Cum se ingrijeste Tecoma sau Esperanza

Macul californian – ingrijirea si inmultirea

 


 

Trimite unui prieten :)

2 comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.