Cum ingrijiti Phalenopsis, cea mai iubita orhidee

Phalenopsis este o orhidee epifita – asta inseamna ca este o planta care traieste pe o alta planta. In mediul ei natural, Phalenopsis traieste pe scoarta copacilor. Radacinile au nevoie de lumina pentru ca planta sa se dezvolte frumos.

Ingrijirea florilor. Phalenopsis are nevoie de temperaturi pana in 30 de grade si semiumbra ca sa infloreasca. Florile apar daca ii e asigurata timp de o luna o diferenta de temperatura de 3-4 garde intre noapte si zi.

phalenopsis

 

Are nevoie de udare modareata. E foarte sensibila la excesul de apa din substrat. Phalenopsis se uda atunci cand radacinile devin alb-sidefii, cam la o saptamana in timpul verii sau chiar mai mult. Apa se toarna pe margini, niciodata nu se pune in centrul florii pentru ca, daca se aduna intre frunza si tulpina si persista mai mult timp, riscati ca planta sa putrezeasca.

Ghiveciul orhideei trebuie sa fie transparent, jos, gaurit si neaparat din plastic, in niciun caz din lut. Daca ghiveciul nu e bine aerat, orhideea poate muri.

Orhideea are nevoie de o pauza dupa inflorire. Inducerea repausului se face de obicei primavara, dupa inflorire.

Orhideele au nevoie si de ingrasaminte speciale, cu care se fertilizeaza saptamanal in perioada cat infloresc si lunar in rest.

V-ar putea interesa si

Cum se uda Orhideele

De ce cad bobocii de Orhidee

Cum se transplaneaza Orhideele


 

 

Cat traieste o Orhidee

Trimite unui prieten :)

One comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.