Cum ingrijiti Menta curgatoare de 2,5 metri

Menta curgatoare (Satureja douglasii Indian Mint) e o planta cu parfum puternic de menta, care ajunge si la doi metri si jumatate. Nu este o menta adevarata, dar are elemente comune.

Infloreste abundent, din iunie pana in august. Florile sunt asemenetoare margaretelor, gratioase, albe, parfumate. Frunzele sunt rotunde, colorate in verde crud.

Ingrijirea florilor. Menta curgatoare prefera locurile cu soare mult sau cu semi-umbra. Plantati-o intr-un substrat bine drenat, bogat in humus si va creste spectaculos. Menta curgatoare are nevoie sa fie udata cu regularitate. Este punctul ei vulnerabil. Daca e udata prea rar radacinile se deshidrateaza, daca e udata prea mult ele putrezesc. Asigurati un bun drenaj al vasului, puneti nisip pe fundul ghiveciului si cioburi de ceramica pentru ca scurgerile sa nu se astupe.

Este senzationala plantata in jardiniere si cosuri suspendate singura sau in combinatie cu alte plante. Au fost cazuri in care a fost crescuta cu succes si ca planta acoperitoare de sol.

La noi in tara nu rezista afara. E necesar ca toamna sa o bagati inauntru. Inainte e bine sa o taiati. Doua sunt motivele pentru care e bine sa recurgeti la aceasta operatiune: o data pentru ca intineriti in acest fel planta care in primavara va lastari din nou frumos si a doua oara pentru ca in casa o puteti pastra mai sanatoasa daca e taiata si evitati ca daunatorii sa isi faca loc in frunzis.

Se inmulteste prin butasi de varf de lastari dupa regula clasica: eliminati primele doua randuri de frunze ale butasului si puneti-l la inradacinat intr-un amestec de turba cu nisip sau perlit. 

sursa foto: hishtil.com, pinterest.com

V-ar putea interesa si:

Monarda, Menta indiana parfumata

Plantele aromatice pe care merita sa le cultivi acasa

Lavanda, o minune a naturii

Panselutele, in toate culorile curcubeului

 


 

„Bambusul norocos” nu e bambus

Views All Time
Views All Time
334
Views Today
Views Today
1
Trimite unui prieten :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.