Cum ingrijiti Impatiens, Sporul casei colorat

Impatiens infloreste toata vara, pana toamna tarziu. Florile sunt simple sau involte, colorate variat, asezate singure sau in buchetele la subsoara frunzelor. Dupa ce se trec florile apar fructele pline cu seminte. Atentie daca vrei sa le strangeti, bacele plesnesc cand sunt coapte si semintele se imprastie.
Ingrijirea florilor. Impatiens prefera locurile insorite, dar se adapteaza si in zonele semiumbrite. Are nevoie de un pamant fertil, bogat in humus, bine drenat si suficient de umed. Se inmulteste prin butasi si prin seminte.
Butasii erbacei de varf de lastari se taie sub al treilea nod, se elimina frunzele de la baza si se taie pe jumatate celelalte pentru a elimina transpiratia. Se pun la inradacinat in substrat de turba amestecat cu nisip si perlit. Pot inradacina si in borcane cu apa.
Cititi si Iberis (Alba ca Zapada), flori imaculate – ingrijirea si inmultirea
Semintele se seamana in aprilie, in sere sau in spatii adapostite. Temperatura optima pentru germinatia semintelor este de 18-20 grade. Plantale rasar in doua-trei saptamani.
Cititi si Gynura, planta cu frunze de catifea – ingrijirea si inmultirea
Rasadurile se repica o singura data, cand au una-doua frunze adevarate. Ghivecele pot fi scoase afara incepand cu luna mai. De asemenea, Impatiens creste bine si in gradina, in ronduri de flori.
V-ar putea interesa si:
Violeta de Persia, o floare pe cale de disparitie
Cum ierneaza Brugmansia, Trompeta ingerilor
Cum se inmulteste Camellia prin butasi
Abonati-va la canalul de YOUTUBE pentru a urmari demonstratii practice, filmulete interesante si sfaturi pentru ingrijirea florilor. Accesati linkul de mai jos si apoi apasati ABONEAZA-TE
www.youtube.com/channel/UCLY5NAZJnUxkTY1oZWCvxeg/videos
Atentie, daca nu primiti alertele cu materialele noi de pe site, intrati pe www.ingrijireaflorilor.ro de pe calculator, tableta sau telefon si apasati pe clopotelul care apare in coltul de jos. Apoi apasati SUBSCRIBE / ALLOW / PERMITE ca sa intrati in baza de date de unde pleaca spre dvs gratis zilnic toate materialele despre flori si gradini scrise de ingineri horticultori.
Daca v-a placut acest material si il considerati util alaturati-va comunitatii Ingrijirea florilor pe FACEBOOK. Cu un Like dat paginii primiti acces gratuit la toate materialele noastre realizate de specialisti despre flori si gradini.
https://www.facebook.com/IngrijireaFlorilor/