Cum ingrijiti Impatiens, Sporul casei colorat

Impatiens infloreste toata vara, pana toamna tarziu. Florile sunt simple sau involte, colorate variat, asezate singure sau in buchetele la subsoara frunzelor. Dupa ce se trec florile apar fructele pline cu seminte. Atentie daca vrei sa le strangeti, bacele plesnesc cand sunt coapte si semintele se imprastie.

Ingrijirea florilor. Impatiens prefera locurile insorite, dar se adapteaza si in zonele semiumbrite. Are nevoie de un pamant fertil, bogat in humus, bine drenat si suficient de umed. Se inmulteste prin butasi si prin seminte.

impatiens

 

Butasii erbacei de varf de lastari se taie sub al treilea nod, se elimina frunzele de la baza si se taie pe jumatate celelalte pentru a elimina transpiratia. Se pun la inradacinat in substrat de turba amestecat cu nisip si perlit. Pot inradacina si in borcane cu apa.

Semintele se seamana in aprilie, in sere sau in spatii adapostite. Temperatura optima pentru germinatia semintelor este de 18-20 grade. Plantale rasar in doua-trei saptamani. Rasadurile se repica o singura data, cand au una-doua frunze adevarate. Ghivecele pot fi scoase afara incepand cu luna mai. De asemenea, Impatiens creste bine si in gradina, in ronduri de flori.

V-ar putea interesa si:

Violeta de Persia, o floare pe cale de disparitie

Cum ierneaza Brugmansia, Trompeta ingerilor

Cum se inmulteste Camellia prin butasi

 

Trandafir japonez inflorit – 5 secrete


 

Views All Time
Views All Time
953
Views Today
Views Today
1
Trimite unui prieten :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.