Cum ingrijiti Hocus Pocus, trandafirii grena cu galben

Hocus Pocus e unul dintre cei mai interesant trandafiri teahibrizi. Nicio floare nu seamana cu alta. Infloreste repetat si da o nota speciala gradinii. Florile grena cu galben au un parfum discret.

Pentru o inflorire de durata indepartati florile uscate pentru a ajuta planta sa isi pastreze energia pentru a produce noi flori. Formarea unui fruct de trandafir inseamna 3-4 flori in minus.

Ingrijirea florilor. Plantati trandafirul Hocus Pocus intr-un loc insorit. Daca lumina nu este suficienta planta poate avorta florile.

Trandafirul prefera solurile usoare, bogate in substante nutritive, fertile si permeabile. Se adapteaza insa la diferite tipuri de sol, de la acid la bazic. Solul trebuie mentinut permanent in stare umeda. Totusi atat excesul de apa cat si lipsa ei, mai ales in perioadele toride, dauneaza grav plantei.

Cand udati trandafirii, asigurati-va ca apa nu ajunge pe frunze, ci doar la radacina. O picatura de apa pe frunza in soarele verii are efect de lupa, iar frunza va fi arsa de soare.

Pentru ca infloresc mult, trandafirii Hocus Pocus au nevoie de ingrasaminte. Exista multe tipuri de fertilizanti pentru trandafiri. Puteti folosi unul cu eliberare lenta si atunci nu veti avea tot timpul aceasta grija.

Un alt aspect pe care nu trebuie sa il neglijati il reprezinta lastarii aparuti din portaltoi. Ii recunoasteti usor, sunt cei care cresc de jos, de sub punctul de altoire. Ei cresc mai repede decat cei ai trandafirului Hocus Pocus, dar daca nu ii taiati vor sufoca planta.

Trandafirii trebuiesc taiati o data pe an. Exista discutii interminabile intre specialisti asupra momentului optim cand se fac taierile. Oricum, taierile se fac in perioada de repaus vegetativ: primavara inainte ca plantele sa intre in vegetatie sau toamna dupa caderea frunzelor. Prin taieri se evita imbatrinirea prematura a plantelor si se incurajeaza formarea ramurilor pentru inflorirea de anul urmator.

Trandafirii Hocus Pocus sunt trandafiri hibrizi, ei sunt mai putin rezistenti la ger. Iarna trebuie musuroiti cu pamant inainte de venirea frigului. Primavara se inlatura musuroiul de pamant pana cand punctul de altoire ramane descoperit.

sursa foto: adulthoodisokay.tumblr.com, forums.gardenweb.com

 

V-ar putea interesa si:

Cum se taie Trandafirii urcatori – taierile de formare si intretinere

Cum se taie Trandafirii urcatori – taierile de remediere

Ciupitul, copilitul si bobocitul trandafirilor

Cum se ingrijesc trandafirii pitici

Trandafirul de dulceata are un parfum fabulos

 

 


 

Views All Time
Views All Time
1372
Views Today
Views Today
1
Trimite unui prieten :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.