Cum ingrijiti Heliopsis, o planta inrudita cu Floarea soarelui

Forma florilor si culoarea ne duc cu gandul la soare, de aici si numele stiintific al plantei: Heliopsis. Planta are 3 avantaje mari care o fac iubita de gradinari: creste sub forma de tufa compacta, nu trebuie divizata la fiecare doi ani ca multe altele, iar florile dureaza mult.

La fel ca si Floarea soarelui, are doua tipuri de flori intr-o inflorescenta de tip calatidiu. Florile pot fi singulare, semiduble si duble. Infloreste in a doua parte a verii si toamna.

Unele specii ajung la un metru si jumatate inaltime si cresc sub forma de tufa.

Ingrijirea florilor. Heliopsis nu este o planta exigenta in ceea ce priveste conditiile de mediu. Alegeti pentru ea un loc insorit din gradina . Terenul in care o plantati trebuie sa fie afanat si bine drenat, poate fi si mai uscat. Udati moderat, atunci cand este nevoie.

La sfarsitul sezonului, taiati tulpinile la nivelul solului. Are un potential bun de iernare, fara interventii prea mari pentru protejarea radacinilor de ger.

Heliopsis se inmulteste prin seminte si divizarea tufei. Despartirea plantelor mature se face primavara sau toamna. E metoda cea mai usoara de inmultire. Plantati diviziunile de plante imediat ce le-ati separat de planta mama.

Tot usor se inmulteste si prin seminte. Puteti face rasaduri in locuri adapostite incepand cu luma martie sau puteti semana direct in gradina din luna aprilie si pana in iunie. Planta infloreste inca din primul an de cand au fost semanate semintele.

Sursa foto: commons.wikimedia.org, whiteflowerfarm.com

 

V-ar putea interesa si:

Cum ingrijiti Gaillardia, floarea cu petale in forma de fluturi

Oxalis deppei, trifoiul norocos cu 4 foi 

De ce nu infloreste Amarillys-ul 

 

Divizarea tufei – cum si cand se realizeaza corect


 

Trimite unui prieten :)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.