Cum ingrijiti Gloxinia tigrina, una dintre cele mai interesante flori

Gloxinia tigrina este una dintre cele mai spectaculoase soiuri de Gloxinia (Sinningia). Picatelele de pe petale sunt semnul distinctiv al acestor flori mari, campanulate, in culori vii.

Ingrijirea florilor. Plantati Gloxinia tigrina intru-un substrat fertil, usor si neaparat bine drenat. Umiditatea ridicata la nivelul coletului face ca acesta sa putrezeasca. Puteti uda direct pe substrat atunci cand acesta s-a uscat usor la suprafata, dar cel mai bine este sa udati in farfurioara ghiveciului pentru ca absorbtia apei sa se faca de jos in sus. Niciodata apa nu trebuie sa ajunga pe frunze sau pe petalele florilor pentru ca devin maronii si putrezesc.

Solul trebuie sa aiba un pH usor acid, puteti amesteca pamantul de flori cu turba acida pentru a obtine acest lucru. Ghiveciul cu Gloxinia tigrina ar trebui sa stea intr-o zona cu lumina, dar nu cu soare direct. Poate sta si intr-o zona cu semi-umbra.

Toamna, dupe ce perioada de inflorire a trecut, planta intra in repaus. Puteti sa rariti udarile pana la intreruperea totala sau puteti alege o metoda mai brutala, pur si simplu sa taiati partea aeriana a plantei si sa lasati tuberculul in pamant pana in primavara urmatoare cand veti relua udarile iar Gloxinia tigrina va vegeta din nou.

Frunzele si lastarii pe care ii taiati ii puteti pune la inradacinat in substrat de turba amestecata cu perlit. Puneti un pahar de plastic deasupra butasului de frunza pentru a crea un mediu propice in care inradacinarea sa se produca mai rapid. Frunzele inradacineaza chiar si intr-un pahar cu apa. Confectionati un guler din hartie pentru frunze, astfel incat apa sa nu ajunga sub nicio forma pe limbul frunzei.

sursa foto: pinterest.com

V-ar putea interesa si:

Cum se inmulteste Gloxinia

Gloxinia are nevoie de repaus profund iarna

Violeta (Saintpaulia) fara flori – ce e de facut

 


 

Violeta de Persia, o floare pe cale de disparitie

Views All Time
Views All Time
460
Views Today
Views Today
1
Trimite unui prieten :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.