Cum ingrijiti Fittonia cu frunze pictate pe nervuri

balcoane fara soare

Fittonia cu frunze frumos pictate este o plantuta ideala pentru zonele cu mai putina lumina din casa. Frunzele de un verde luminos par trasate fin cu roz sau cu galben pal pe urmele nervurilor si au reflexe metalice. Florile au forma de spic, dar sunt nesemnificative.

Ingrijirea florilor. Planta are nevoie de caldura constanta. Iarna, temperatura nu trebuie sa scada sub 16 grade. De asemenea, are nevoie de umezeala ridicata. Este motivul pentru care se preteaza la cresterea intr-un vas inchis, intr-o gradina-butelie. Daca o cresteti in ghiveci, inconjurati-l cu turba umeda si pulverizati frunzele des. De asemenea puteti sa asezati ghiveciul pe un strat de pietris umed.

Cititi si Inmultirea orhideelor – keiki

Trebuie udata bine din primavara pana toamna si moderat iarna. Nu folositi niciodata apa rece.

Alegeti pentru Fittonia un loc cu semiumbra, in care soarele nu bate direct. In cazul in care lumina este prea puternica, frunzele se zbarcesc.

Cititi si Cum influenteaza lumina culoarea si forma plantelor suculente

Fittonia are sistemul radicular foarte slab si trasant, ceea ce o face foarte vulnerabila la schimbarea conditiilor de cultura. Totusi e bine sa schimbati ghiveciul si substratul in fiecare primavara, dar manevrati planta cu multa grija. Replantati in pamant de turba.

Cititi si Ce facem iarna cu cea mai cunoscuta planta carnivora – DIONAEA MUSCIPULA

Foarte important, feriti floarea de curentii de aer.

Fittonia se inmulteste prin butasi. Lastarii fac usor radacini in contact cu substratul din jur. Cand sunt suficient de dezvoltati se desprind de planta mama.

Cititi si Lipsa calciului la plante – cauze si remedii

Primavara si vara se vor administra ingrasaminte, de doua ori pe luna.

larna, planta are nevoie de cadura si compost putin umed. Frigul si umezeala sunt intotdeauna fatale. Frunzele se inmoaie si planta moare.

 

V-ar putea interesa si:

Cum se ingrijeste Mona Lisa, floarea care seamana cu un ruj

Fertilizarea Orhideelor- cand, cum si cu ce se fertilizeaza orhideele

Cum ingrijiti Orhideea curgatoare: Dendrobium aphyllum

 

Plante erotice: Penis pepper si Ceropegia ampliata


 

Daca v-a placut acest material si il considerati util alaturati-va comunitatii Ingrijirea florilor pe FACEBOOK. Cu un Like dat paginii primiti acces gratuit la toate materialele noastre realizate de specialisti despre flori si gradini.

Atentie, daca nu primiti alertele cu materialele noi de pe site, intrati pe www.ingrijireaflorilor.ro de pe calculator, tableta sau telefon si apasati pe clopotelul care apare in coltul de jos. Apoi apasati SUBSCRIBE / ALLOW / PERMITE ca sa intrati in baza de date de unde pleaca spre dvs gratis zilnic toate materialele despre flori si gradini scrise de horticultori.

Trimite unui prieten :)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.