Cum ingrijiti Cyclamen persicum cu flori dantelate

Sfarsitul iernii este perioada ideala pentru a semana semintele de Cyclamen persicum (Ciclamenul de Persia, Ciclama, Siclama). In conditii optime, semintele germineaza in proportie de 80%, planta avand una dintre cele mai ridicate nivele ale facultatii germinative. Inflorirea are loc dupa un an de la semanat.

Ingrijirea florilor. Cyclamen persicum are nevoie anual de o perioada de 3 luni de repaus pentru a inflori. Spre deosebire de majoritatea plantelor, el intra in repaus la temperaturi ridicate de 25 de grade, de obicei vara, astfel incat plantele sa infloreasca in sezonul rece.

cyclamen persicum

Totusi, repausul poate fi fortat si in alte perioade din an pentru ca plantele sa infloreasca in alte sezoane. Dupa ce florile s-au trecut, udarile se raresc pentru ca plantele sa poata intra in repaus. La finalul perioade de repaus, tuberculul se replanteaza in amestec de pamant proaspat, cu treimea superioara unde sunt mugurii la suprafata.

Cyclamen persicum cere lumina multa pentru a inflori. Are nevoie de udari moderate, dar constante ale substratului. Frunzele se pulverizeaza pentru a mentine o umiditate atmosferica ridicata, fara ca apa sa ajunga pe flori sau boboci.

Substratul in care se simte bine este unul acid, cu un pH intre 5,5 si 6,5. O combinatie ideala este formata din pamant de frunze, telina, turba rosie, mranita si nisip.

 

V-ar putea interesa si:

Dracaena fragans, armonie in verde si lime

Arborele banilor (Pachira) aduce norocul in casele noastre

Cum se ingrijeste Cala iarna

 

Ciupirea plantelor – cand, cum si de ce se face


 

Trimite unui prieten :)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.