Cum ingrijiti Crinul pacii (Spathiphyllum)

Spathiphyllum (Spatifilum, Crinul pacii) creste ca o tufa bogata de frunze de un verde intens, cu o inflorescenta aparte. Inflorescenta are un spadice crem, usor parfumat si spata alba. Creste pana la 90 cm inaltime, in functie de soi.
Infloreste abundent primavara si sporadic in celelalte sezoane. Dupa circa 2 saptamani de la deschidere, spata isi schimba culoarea, devenind verzuie. Mai ramane pe planta o luna- o luna si jumatate.

Ingrijirea florilor. Crinul pacii are nevoie de temperaturi medii de 20–25 grade in timpul verii si 14–15 grade iarna. Are nevoie de apa multa, atat in substrat care trebuie mentinut permanent reavan cat si in atmosfera. In aer solicita o umiditate relativa de 75–80 %. Vara, plantele se pulverizeaza, mentinandu-se astfel o umiditate atmosferica ridicata.

spathiphyllum

 

Iarna plantele se uda mai rar, lasand substratul sa se usuce usor intre doua udari. Nu suporta soarele direct, care ii provoaca arsuri pe frunze. Prefera semiumbra si tolereaza bine si umbra, ceea ce o face o planta ideala pentru birouri.

Crinul pacii are nevoie de substraturi usoare, fertile, bine drenate, cu pH usor acid. Primavara se inlocuieste substratul de la suprafata, iar la doi ani se face transplantarea totala a plantelor in amestec de pamant proaspat.

In timpul sezonului cald se fac fertilizari de doua ori pe luna cu ingrasaminte minerale complexe, cu o concentratie mai ridicata de fosfor (P) si potasiu (K).

V-ar putea interesa si:

Cyclamen persicum cu flori dantelate

Sansevieria Cylindrica, Sabiute de peste un metru lungime

Cum se ingrijeste Planta sticla (Jatropha)

 

Cele mai bune ingrasaminte naturale pentru florile tale

 

 


 

Views All Time
Views All Time
3608
Views Today
Views Today
5
Trimite unui prieten :)

3 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.