Cum ingrijim petuniile iarna

petunii iarna

Din cauza climei cu ierni reci ne-am obisnuit sa tratam petuniile ca flori anuale in Romania. Trebuie sa stiti insa ca tufele acelea mari si foarte bogate de petunii nu se obtin intr-un an de zile. Petuniile iarna daca au parte de ingrijire potrivita ajung cu brio in primavara. 

Ingrijirea florilor. Petuniile iarna se pregatesc inainte de venirea frigului. De obicei noi le crestem in ghivece suspendate, insa daca sunt sadite in gradina trebuie transplantate in ghivece. Operatiunea se face inainte de lasarea gerului. 

Scurtati lastarii la 5-6 centimetri de la sol. Verificati cu atentie planta sa nu aiba daunatori, iar daca exista suspiciuni faceti un tratament inainte de a introduce planta in locul unde va ierna. 

Petuniile iarna se uda si se depoziteaza intr-un loc racoros, dar unde temperaturile raman pozitive chiar si in cursul noptii. Poate fi un garaj sau un balcon de exemplu. 

Cititi si 10 flori pe care le semanam toamna

Verificati la fiecare 3-4 saptamani daca solul s-a uscat. Daca nu are suficienta apa udati doar atat cat sa fie reavan. Orice exces de apa dauneaza plantei pentru ca metabolismul ei este incetinit in perioada rece si asimileaza foarte, foarte putin. 

Mare atentie in continuare la daunatori. Daca a fost nevoie sa faceti tratament inainte de a baga planta la iernat este necesar sa il repetati dupa 10 zile pentru a elimina si ouale pe care insectele le-au depus si din care va aparea o noua generatie de daunatori. 

Cititi si Cum se ingrijesc anemonele blanda

Nu fertilizati si nu umblati la planta daca nu este necesar pana in primavara. Nu va panicati daca planta pare uscata. Veti vedea ca indata ce temperatura incepe sa creasca si veti da mai multa apa petuniei, va incepe sa inverzeasca. Din locul unde au fost taiate tulpinile vor aparea noi lastari. Pentru ca deja ea este formata, va fi incomparabil mai bogata decat o petunie in primul an. 

Cititi si Pete negre pe frunzele de dafin. Cum rezolvati problema

sursa foto: gardeningknowhow.com

Abonati-va la canalul de YOUTUBE pentru a urmari demonstratii practice, filmulete interesante si sfaturi pentru ingrijirea florilor. Accesati linkul de mai jos si apoi apasati ABONEAZA-TE

www.youtube.com/channel/UCLY5NAZJnUxkTY1oZWCvxeg/videos

Atentie, daca nu primiti alertele cu materialele noi de pe site, intrati pe www.ingrijireaflorilor.ro de pe calculator, tableta sau telefon si apasati pe clopotelul care apare in coltul de jos. Apoi apasati SUBSCRIBE / ALLOW / PERMITE ca sa intrati in baza de date de unde pleaca spre dvs gratis zilnic toate materialele despre flori si gradini scrise de ingineri horticultori.

Daca v-a placut acest material si il considerati util alaturati-va comunitatii Ingrijirea florilor pe FACEBOOK. Cu un Like dat paginii primiti acces gratuit la toate materialele noastre realizate de specialisti despre flori si gradini. 

Trimite unui prieten :)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.