Cum ingrijim muscatele tiroleze toamna si iarna

Muscatele tiroleze se pregatesc pentru toamna si iarna inca din luna septembrie. Chiar daca in ultimii ani clima s-a schimbat si luna septembrie arata tot ca o luna de vara, sunt cateva aspecte de care trebuie sa tineti cont. 

In primul rand, incepand cu luna septembrie opriti fertilizarile, chiar daca plantele sunt pline de flori. Este o regula fundamentala sa nu administram ingrasaminte unei plante care urmeaza sa intre in repaus. In schimb, se curata toate florile, frunzele si lastarii uscati sau bolnavi. 

Tocmai pentru ca temperaturile in septembrie sunt ridicate, muscatele pot ramane fara probleme afara, chiar le prinde bine o perioada cu temperaturi mai joase. 

Ingrijirea florilor. Tot in septembrie ingrijiti-va si de substrat, pamantul se afaneza usor. Pentru o buna aerare, puteti folosi un betisor, dar atentie sa nu raniti radacinile. Nu schimbati acum pamantul muscatelor, primavara se aface aceasta operatiune. 

Documentare suplimentara

Cum ingrijim muscatele tiroleze rosii ca focul

In functie de cat de repede scad temperaturile, muscatele se muta la loc adapostit. Poate fi luna octombrie sau chiar noiembrie. In perioada in care sunt anuntate temperaturi in timpul noptii care se apropie de 5 grade e momentul sa bagati plantele in casa. 

Muscata tiroleza ierneaza la termperaturi de peste 10 grade, dar sub 15. Puteti opta pentru un hol unde e rece sau casa scarii, un balcon partial incalzit, un garaj sau un pod cu conditia sa fie luminat. Importat e ca temperatura sa nu scada sub 5 grade. 

In octombrie se scurteaza lastarii pana la aproximativ 10 centimetri lungime. Daca vremea permite, puteti amana pentru inceputul lunii noiembrie scurtarea lastarilor si introducerea muscatelor la iernat. Exista discutii intre specialisti referitoare la cel mai bun moment in care se fac taierile la musata tiroleza. 

V-ar putea interesa si

Cum se inmulteste lavanda prin butasi

La fel ca si la trandafiri, unii recomanda taierea muscatelor tiroleze dupa repaus, in primavara. Eu am ales sa fac taieri toamna si numai niste retusuri in primavara. Daca taiati primavara, pregatiti-va ca musatele sa cheleasa si lastarii sa devina golasi si inesteticiin timpul iernii.

Inainte de a baga planta in casa ar trebui sa rariti udarile, astfel incat pamantul de la suprafata sa se usuce. In caz contrar radacinile pot putrezi. Iarna se uda rar, cel mult o data pe saptamana siu apa foarte putina. 

Muscatele tiroleze toamna si iarna stau la lumina, spre deosebire de cele zonale care pot sta si la intuneric.

Trimite unui prieten :)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.