Cum ingrijim Muscatele tiroleze, rosii ca focul

muscatele tiroleze

Muscatele tiroleze sunt de culoarea focului, de aici si numele popular Focul din Tirol. Sunt plante cu o inflorire bogata si de durata, mai ales daca sunt ingrijire corespunzator.

Florile lor sunt mai mici decat ale muscatelor clasice Pelargonium zonale, dar compenseaza prin numarul lor mare.

muscatele tiroleze

Muscatele tiroleze au inflorire continua. Din mai pana in noiembrie cand vine frigul si trebuie introduse la iernat ele sunt pline de flori.

Ingrijirea florilor. Prima si cea mai importanta cerinta pentru muscate este lumina. Muscata tiroleza va fi cu atat mai frumoasa cu cat are parte de mai multa lumina si caldura. Suporta fara probleme soarele direct.

Cititi si Muscate cu lastari lungi si flori putine – cauze si remedii

Plantati-o intr-un sol fertil cu un drenaj bun pentru ca are nevoie de udari constante dar in acelasi timp fara aca apa sa se acumuleze pe fundul ghiveciului.

Primavara muscatele tiroleze se transplanteaza intr-un ghiveci mai mare. Nu curatati tot pamantul de pe radacini, doar inlaturati surplusul si puneti pachetul de radacini cu totul intr-un ghiveci mai mare, apoi completati cu pamant nou.

Cititi si Tillandsia, Pana roz sau fiica aerului

Pentru o inflorire bogata e necesar sa se administreze ingrasaminte periodic. Pentru muscatele care sunt in timpul infloririi folositi fertilizanti cu o concentratie mai mare de potasiu (K) care ajuta la mentinerea si marimea florilor. Nu administrati muscatelor prea mult azot (N) pentru ca se vor dezvolta frunzele in detrimentul florilor.

muscatele tiroleze

Gasiti pe piata fertilizanti lichizi si fertilizanti solizi cu eliberare lenta. Cei lichizi actioneaza mai rapid si remediaza mai repede o deficienta, dar si perioada lor de remanenta e mai mica. In schimb fertilizantii cu eliberare controlata in timp sunt de preferat. Cautati sa fie inscriptionate intotdeauna perioada de eliberare (minim 3-4, sau 5-6 luni)

Cititi si Ingrasaminte naturale pentru muscate

Muscata tiroleza trebuie introdusa la iernat cand temperaturile scad. Se comporta in perioada rece ca orice muscata curgatoare. Informatii despre perioada de repaus a muscatelor curgatoare aveti aici:

Cum ingrijim muscata curgatoare iarna

 

Abonati-va la canalul de YOUTUBE pentru a urmari demonstratii practice, filmulete interesante si sfaturi pentru ingrijirea florilor. Accesati linkul de mai jos si apoi apasati ABONEAZA-TE

www.youtube.com/channel/UCLY5NAZJnUxkTY1oZWCvxeg/videos

Atentie, daca nu primiti alertele cu materialele noi de pe site, intrati pe www.ingrijireaflorilor.ro de pe calculator, tableta sau telefon si apasati pe clopotelul care apare in coltul de jos. Apoi apasati SUBSCRIBE / ALLOW / PERMITE ca sa intrati in baza de date de unde pleaca spre dvs gratis zilnic toate materialele despre flori si gradini scrise de ingineri horticultori.

Daca v-a placut acest material si il considerati util alaturati-va comunitatii Ingrijirea florilor pe FACEBOOK. Cu un Like dat paginii primiti acces gratuit la toate materialele noastre realizate de specialisti despre flori si gradini.

https://www.facebook.com/IngrijireaFlorilor/


 

Trimite unui prieten :)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.