Cum ingrijim muscata curgatoare iarna

Pentru muscata curgatoare iarna este o perioada dificila, iar pregatirea incepe inainte de caderea primei brume. Exista discutii intre specialisti referitoare la taierea muscatelor curgatoare (Pelargonium peltatum) inainte de repaus sau dupa, in primavara.

Cei mai multi specialisti recomanda taierea pana la 10 cm a lastarilor toamna, in vederea iernarii. Cei batrani pot fi taiati si mai mult, pana la doua noduri sau chiar un nod. Aceleasi precautii privind taierile ca in toate cazurile. Aveti grija ca foarfeca sa fie ascutita si dezinfectata inainte sa taiati. Evitati in acest fel contaminarea cu diferiti agenti patogeni.

muscata curgatoare

Pelargonium peltatum Amethist

Ingrijirea florilor. Urmeaza cel mai important aspect, depozitarea pentru urmatoarele 3 -4 luni. Muscata curgatoare ierna sta la lumina spre deosebire de cea zonala care poate sta si la intuneric daca temperaturile sunt suficient de scazute, fara a fi periculoase.

Muscata curgatoare ierneaza la termperaturi de peste 10 grade, dar sub 15. Puteti opta pentru un hol unde e rece sau casa scarii, un balcon partial incalzit, un garaj sau un pod cu conditia sa fie luminat

Cititi si : Muscata cu frunze in 3 culori: Mrs Pollock

Daca temperaturile la care le tineti sunt mici, si necesitatile plantei vor fi mici, pentru ca activitatea ei este minima. Prin urmare va necesita cantitati mici de apa, cam de doua ori pe luna, corelat cu gradele din termometru.

muscata curgatoare

Muscata curgatoare nu are nevoie de hrana suplimentara pe perioada iernii, Va trebui sistata inca din toamna fertilizarea pentru a permite plantei sa poata intra treptat in repaus.

Primavara, o data ce temperaturile incep sa creasca, mariti ritmul udarilor, iar cand a trecut pericolul brumelor puteti sa mutati planta afara.

Cititi si

Ce facem cu gladiolele toamna si iarna

Cum se ingrijeste Yucca de gradina (Yucca filamentosa)

Transplantarea tufelor- cand si cum se face

 

Abonati-va la canalul de YOUTUBE pentru a urmari demonstratii practice, filmulete interesante si sfaturi pentru ingrijirea florilor. Accesati linkul de mai jos si apoi apasati ABONEAZA-TE

www.youtube.com/channel/UCLY5NAZJnUxkTY1oZWCvxeg/videos

Atentie, daca nu primiti alertele cu materialele noi de pe site, intrati pe www.ingrijireaflorilor.ro de pe calculator, tableta sau telefon si apasati pe clopotelul care apare in coltul de jos. Apoi apasati SUBSCRIBE / ALLOW / PERMITE ca sa intrati in baza de date de unde pleaca spre dvs gratis zilnic toate materialele despre flori si gradini scrise de ingineri horticultori.

Daca v-a placut acest material si il considerati util alaturati-va comunitatii Ingrijirea florilor pe FACEBOOK. Cu un Like dat paginii primiti acces gratuit la toate materialele noastre realizate de specialisti despre flori si gradini.

https://www.facebook.com/IngrijireaFlorilor/


 

Trimite unui prieten :)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.