Cum ingrijim iarna Calatea si Maranta

Calatea si Maranta (Calathea si Marantha) sunt plante tropicale. Temperaturile calde si umiditatea ridicata reprezinta cheia succesului ingrijirii lor pe perioada de iarna pentru Calatea si Maranta. 

Daca ati tinut plantele afara inainte de a veni perioada rece va trebui sa le pregatiti mai mult decat daca au stat numai in casa. Astfel, va trebui sa faceti un tratament impotriva daunatorilor inainte de a le aduce la locul de iernat. 

Trecerea de la temperaturile de afara la cele de interior se va face treptat. Chiar si asa nu va impacientati daca plantele isi pierd o parte din frunze in momentul in care isi schimba locul. Indepartati frunzele ingalbenite sau pe cele care au murit folosind o foarfeca, nu le smulgeti. 

Ingrijirea florilor. Temperatura la care ar trebui tinute pe perioada de iarna este intre 15-20 de grade. Nu lasati temperatura sa coboare sub acest prag pentru ca planta poate sa moara rapid. 

Cititi si Cum se ingrijeste Feriga Coarne de cerb

Ambele sunt plante iubitoare de umiditate, insa iarna cand sunt in repaus si activitatea este foarte limitata puteti reduce usor acest nivel. Nu lasati insa substratul sa se usuce de tot si udati intotdeauna daca planta incepe sa se ofileasca. 

Iarna aerul din majoritatea caselor este uscat si atunci e necesar sa ridicati acest nivel cu ajutorul unui umidificator sau prin alte mijloace.  Iarna Calatea si Maranta nu se fertilizeaza cu niciun ingrasamant pe perioada lunilor reci, chiar daca pastram plantele in vegetatie. 

DOCUMENTARE SUPLIMENTARA

Cum se ingrijeste Marantha sau Planta care se roaga

Calathea, o planta spectaculoasa pentru locuri semi-umbrite

Iarna Calatea si Maranta stau la lumina. Razele soarelui oricum nu sunt puternice in aceasta perioada, astfel incat plantele pot sta direct pe un pervaz in dreptul geamului. 

Aveti grija de asemenea sa nu fie curent in locul in care stau pentru ca se vor vesteji frunzele. Atentie daca stau in dreptul geamului in momentul in care se deschide. E periculos atat din cauza faptului ca se face curent cat mai ales pentru ca intra aer rece. 

Trimite unui prieten :)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.