Cum ingrijim Gardenia toamna si iarna

aciditatea solului

Gardenia este o planta de clima calda, toamna si iarna are nevoie de ingrijire suplimentara, chiar daca rezista si la temperaturi putin sub zero grade. 

Gardeniile sunt cultivate pentru florile lor mari, parfumate si frunzisul verde lucios asa ca e important sa le trecem cu bine peste perioada rece. Nu pierdeti din vedere nicoo clipa ca Gardenia este un arbust cu frunzis vesnic verde, deci va fi activ, chiar daca mai putin, in timpul iernii. 

Ingrijirea florilor. Daca ati tinut in timpul verii planta afara, ea va trebui curatata bine inainte de a fi adusa in interior. Puteti sa ii faceti chiar si un dus pentru a indeparta praful de pe frunze. De asemenea examinati bine sa nu aiba daunatori si pentru mai multa precautie chiar puteti sa ii faceti un tratament cu un insecticid universal. 

Gardenia toamna si iarna trebuie asezata langa o fereastra insorita unde poate primi cel puțin patru ore de lumina directa a soarelui in fiecare zi. 

Aerul interior este uscat iarna, deci va trebui sa asiguram umiditate suplimentara plantei in lunile reci. Asezati planta deasupra unei tavi cu pietricele si apa sau amplasati un umidificator in apropiere. Aici mai multe informatii despre ridicare umiditatii in preajma plantelor

Cum crestem umiditatea pentru plantele de interior

In privinta temperaturilor, Gardenia are nevoie de 15 grade noapre si cu 2-3 grade mai mult ziua pe perioada iernii. Daca e mai cald de atat, va supravietui, dar e posibil sa nu infloreasca sau sa infloreasca putin in perioada care vine.  

Pentru ca nu intra in repaus profund ca alte plante, Gardenia toamna si iarna va trebui udata periodic astfel inat solul sa ramana usor umed.  

Trimite unui prieten :)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.