Cum ingrijim bujorii toamna si iarna

bujorii toamna iarna

Bujorii par flori foarte fragile pentru ca au petale delicate, insa in realitate sunt plante foarte robuste care iarna rezista la geruri mari. Mai mult decat atat, e importanta ca bujorii toamna si iarna sa ramana afara pentru ca frigul este absolut necesar la inductia florala. Pentru ca bujorii sa faca din nou boboci in anul care vine trebuie sa parcurga cel putin 6 saptamani de temperaturi scazute. 

Prin urmare, bujorii iubesc iarna si nu au nevoie de protectie deosebita. Cu toate acestea, exista cateva lucruri pe care le puteti face pentru a va asigura ca planta ramane sanatoasa.

Ingrijirea florilor. Toamna, dupa ce frunzele se ingalbenesc, bujorii se taie aproape de pamant. Taiati doar tulpinile, aveti grija sa nu rupeti si mugurii rosietici (ochii) din care se vor dezvolta radacinile. 

Cititi si Cand, cum si cu ce fertilizam bujorii

Chiar daca nu taiati partea supraterana, tulpinile si frunzele bujorilor vor muri peste iarna. Bujorii sunt plante hemichryptophyte cum sunt si caldarusele de exemplu, care iarna dispar complet la suprafata solului, dar primavara dau lastar noi din mugurii aflati pe radacini. 

Daca aveti bujori tineri si e primul an de plantare, e mai bine sa ii protejati iarna, mai ales daca se anunta frig mare. Acoperiti locul cu paie sau un strat de frunze uscate care vor tine cad plantei in lunile reci. Primavara e obligatoriu sa inlaturati stratul cu care ati mulcit si sa lasati pamantul curat. 

Spre deosebire de bujorii clasici, erbacei, bujorii arbustivi au tulpini lemnoase si arata ca un arbust, asa cum le spune si numele. Ramurile lor nu mor iarna, deci nu e nevoie sa le taiati. In schimb ar trebui protejate mai ales daca locuiti in zone unde temperaturile scad mult iarna.

Cititi si Bolile bujorului – cum le depistam, cum le tratam ca sa salvam planta

Puteti imbraca bujorul la fel cum faceti si cu tradafirii copacel, cu saculeti speciali de panza. 

O data ce au fost pregatiti dupa specificul lor – fie taiati, fie imbracati – bujorii toamna si iarna nu mai au nevoie de alt tratament. Nu se uda, e suficienta apa care rezulta din ploi sau topirea zapezii. De fertilizari pana in primavara nici nu poate fi vorba. 

VIDEO DESPRE BUJORI AICI:

Trimite unui prieten :)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.