Cum ingrijim azaleea iarna

Azaleea este o planta care prin excelenta infloreste in perioada rece a anului. Este cu atat mai incantatoare cu cat azaleea iarna infloreste si nu sunt multe flori care se deschid iarna in Romania. 

Secretul unei infloriri bogate sta in atentia pe care i-am acordat-o plantei cu cateva luni in urma, atunci cand ea si-a format mugurii florali, si in ingrijirea constanta de care trebuie sa beneficieaza o data cu venirea frigului. 

azalee iarna

Ingrijirea corespunzatoare dupa inflorirea din iarna-primavara presupune ciupirea lastarilor dupa trecerea florilor, transplantari in vase mai mari cu substrat acid, fertilizari cu ingrasaminte speciale pentru azalee si rododendroni dar si o perioada de repaus de 2-3 luni inainte de inflorire. 

Cititi si Cum inradacinam mai repede plantele

O data ce toti acesti pasi au fost facuti asa cum trebuie si am adus planta in iarna, ea va inflori mirific. Sunt zeci, poate chiar sute de flori pe o planta matura. Este un spectacol care dureaza multe saptamani. 

Ingrijirea florilor iarna. Pentru a ingriji azaelea iarna asigurati plantei lumina de care are nevoie. Soarele de iarna este unul bland, nu este nevoie ca in timpul verii sa protejati planta de razele puternice. 

Cititi si Cum se ingrijesc garofitele parfumate (Dianthus plumarius)

Udati regulat, aceasta este unul dintre secretele ingrijirii in timpul iernii. Fata de alte plante care in general se uda cam o data pe sapatamana azaleea iarna se uda de doua ori. Folositi apa decalcifiata. Lasati-o cateva zile sa se evapore clorul si adaugati cateva picaturi de zeama de lamaie. Acestea vor scadea nivelul pH-ului, un aspect foarte benefic pentru planta. Chiar daca substratul trebuie sa ramana reavan, atentia ca apa sa nu ramana in farfurie sau in masca ghiveciului dupa udare. Asteptati cateva minute ca planta sa absoarba cat are nevoie, apoi aruncati surplusul. 

Cititi si Cum pastram un Amaryllis inflorit cat mai mult timp

Nu uitati sa indepartati florile ofilite, iar cand toate s-au trecut sa ciupiti varfurile lastarilor pentru noi ramificatii in lunile care vin. 

Abonati-va la canalul de YOUTUBE pentru a urmari demonstratii practice, filmulete interesante si sfaturi pentru ingrijirea florilor. Accesati linkul de mai jos si apoi apasati ABONEAZA-TE

www.youtube.com/channel/UCLY5NAZJnUxkTY1oZWCvxeg/videos

Atentie, daca nu primiti alertele cu materialele noi de pe site, intrati pe www.ingrijireaflorilor.ro de pe calculator, tableta sau telefon si apasati pe clopotelul care apare in coltul de jos. Apoi apasati SUBSCRIBE / ALLOW / PERMITE ca sa intrati in baza de date de unde pleaca spre dvs gratis zilnic toate materialele despre flori si gradini scrise de ingineri horticultori.

Daca v-a placut acest material si il considerati util alaturati-va comunitatii Ingrijirea florilor pe FACEBOOK. Cu un Like dat paginii primiti acces gratuit la toate materialele noastre realizate de specialisti despre flori si gradini.

Trimite unui prieten :)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.