Cum influenteaza lumina culoarea si forma la plantele suculente

plantele suculente

Plantele suculente sunt mari iubitoare de lumina. Vor expunere indelungata, de cel putin 6 ore zilnic pentru o crestere armonioasa. Lumina are o influenta hotaratoare asupra culorii plantei si a formei. De aceea daca aveti gradina, e de preferat sa lasati afara plantele pe perioada verii, unde au parte de lumina naturala directa. 

Daca tineti plantele la interior, asezati ghivecele langa o fereastra unde pot avea parte de lumina mai multe ore pe zi. O expozitie sudica sau estica e de preferat. 

Ingrijirea florilor. O atentie deosebita va trebui sa o acordati plantelor suculente in perioadele caniculare. Cand soarele arde foarte tare si ele pot suferi vatamari. De aceea la orele amiezii e bine sa umbriti zona in care stau.

Cititi si Cum se ingrijesc Tufanelele (Chrysanthemum indicum)

Plantele suculente pot creste si in zone cu lumina mai putina, insa vor arata inestetic. Forma lor compacta va avea de suferit pentru ca devin etiolate, se inalta sau cresc stramb catre zonele unde gasesc mai multa lumina. Tot din cauza luminii insuficiente suculentele cu frunze colorate isi pierd pigmentii. Speciile cu frunze rosii, portocalii sau violet devin verzi. 

Cititi si Ingrijirea trandafirilor toamna

Lipsa luminii naturale ar putea fi suplinita de folosirea luminii artificiale. becurile fluorescente, cu halogen sau LED sunt cele mai folosite. Ele trebuie amplasate aproape de planta pentru ca intensitatea luminii se pierde la distanta, de aceea becurile cu lumina rece se monteaza cam la 25 de cm distanta de planta. Cele cu lumina calda trebuie asezate la distanta mai mare pentru ca altfel ard frunzele. 


Daca v-a placut acest material si il considerati util alaturati-va comunitatii Ingrijirea florilor pe Facebook. Cu un Like dat paginii primiti acces gratuit la toate materialele noastre realizate de specialisti despre flori si gradini.

Atentie, daca nu primiti alertele cu materialele noi de pe site, intrati pe www.ingrijireaflorilor.ro de pe calculator, tableta sau telefon si apasati pe clopotelul care apare in coltul de jos. Apoi apasati SUBSCRIBE / ALLOW / PERMITE ca sa intrati in baza de date de unde pleaca spre dvs gratis zilnic toate materialele despre flori si gradini scrise de horticultori.

Trimite unui prieten :)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.