Cum influenteaza frigul si caldura culoarea florilor

Temperatura de afara influenteaza direct culoarea florilor si intensitatea culorilor. Temperatura optima asigura cel mai bun randament al cresterii si dezvoltarii plantei, iar depasirea limitelor conduce la distrugerea plantelor.
Culorile puternice, vii se realizeaza la temperaturi mai scazute, in timp ce temperaturile ridicate din timpl infloririi au ca efect scaderea intensitatii culorilor florilor.
Ingrijirea florilor. Mai mult, la soiurile cu flori bicolore, temperaturile din timpul infloririi pot sa influenteze predominanta uneia sau alteia dintre culori.
Cititi si Ce trebuie sa faceti daca vreti plante pline de flori si compacte. Regulatorii de crestere
Este cazul petuniilor colorate in albastru cu alb. Vara predomina albastrul, toamna – albul. La fel se intampla si in cazul daliilor cu flori colorate în roşu cu galben. Vara, cand este foarte cald predomina culoarea rosie, iar toamna, cand temperaturile scad, predomina culoarea galbena.
Momentul critic, din punct de vedere termic, in colorarea florilor este cu 2–3
saptamani inainte de inflorire, cand mugurele floral are 2–3 mm.
Caldura este factorul de care depinde declansarea si parcurgerea principalelor etape din viata unei plante.
Cititi si Muscate cu lastari lungi si flori putine – cauze si remedii
Deschiderea florilor este conditionata de atingerea unui anumit prag termic. Sub acesta, florile raman in faza de boboc. De exemplu, cand temperatura este mai scazuta dimineata, lalelele raman inchise, iar ziua, cand gradele sunt mai multe, se deschid la maximum.
Cititi si Plantele care dau dureri de cap
In general, plantele trebuie sa dispuna de caldura mai multa timp de cateva zile dupa lucrari ca repicarea rasadurilor sau plantarea in ghivece, astfel incat radacinile sa isi poata relua cat mai repede activitatea de absorbtie a apei si a substantelor nutritive.
Pentru sporirea caldurii se folosesc folii de protectie din polietilena sau mulcirea cu paie sau frunze. Pentru reducerea caldurii se folosesc umbrare.
Abonati-va la canalul de YOUTUBE pentru a urmari demonstratii practice, filmulete interesante si sfaturi pentru ingrijirea florilor. Accesati linkul de mai jos si apoi apasati ABONEAZA-TE
www.youtube.com/channel/UCLY5NAZJnUxkTY1oZWCvxeg/videos
Atentie, daca nu primiti alertele cu materialele noi de pe site, intrati pe www.ingrijireaflorilor.ro de pe calculator, tableta sau telefon si apasati pe clopotelul care apare in coltul de jos. Apoi apasati SUBSCRIBE / ALLOW / PERMITE ca sa intrati in baza de date de unde pleaca spre dvs gratis zilnic toate materialele despre flori si gradini scrise de ingineri horticultori.
Daca v-a placut acest material si il considerati util alaturati-va comunitatii Ingrijirea florilor pe FACEBOOK. Cu un Like dat paginii primiti acces gratuit la toate materialele noastre realizate de specialisti despre flori si gradini.
https://www.facebook.com/IngrijireaFlorilor/