Cum ierneaza muscatele si cum le pregatiti de iarna

asezati muscatele

Muscatele ierneaza bine in pivnite, garaje sau alt spatii neincalzite dar unde temperatura nu coboara sub 5 grade. In functie de soi, pot ierna si in spatii luminoase, cum ar fi un balcon inchis sau casa scarilor, cu conditia sa fie racoare.

Spatiul in care sta muscata in sezonul rece trebuie sa fie bine aerisit pentru a nu exista pericolul unor infectari ale plantelor cu paraziti. In spatiile umede si neaerisite daunatorii se inmultesc repede.

ingrasaminte

Muscatele trebuie aduse in spatii protejate imediat ce temperatura se apropie de 5 grade. Incercati sa amanati acest moment pentru ca, tinute la frig (dar la temperaturi care nu sunt periculoase) plantele se intaresc, iar riscul de a aduce in casa paraziti scade.

Inainte de a baga planta in casa ar trebui sa rariti udarile, astfel incat pamantul de la suprafata sa se usuce. In caz contrar radacinile pot putrezi. Sub nicio forma nu administrati ingrasaminte plantei care urmeaza sa intre in repaus.

muscata regala

Pamantul se afaneza usor pentru o buna aerare, puteti folosi un betisor, dar atentie sa nu raniti radacinile. Curatati toate florile, frunzele si lastarii uscati sau bolnavi. Scurtati lastarii palntelor din ghiveci la jumatate. Butasii rezultati in puteti stoca peste iarna in nisip amestecat cu turba, oblic.

Abia in acest moment puteti introduce muscatele in locul de iernat (sfarsitul lunii octombrie, inceputul lunii noiembrie).

pelargonium peltatum

Muscata comuna, Pelargoniu zonale, poate ierna atat la lumina cat si la intuneric. Aveti grija ca temperatura sa nu scada sub 5 grade. Se uda o data pe luna. Muscata regala, Pelargonum grandiflorum, ierneaza la lumina, la temperaturi ceva mai ridicatete de 10 grade. Se uda o data la doua saptamani. Muscata parfumata, Pelargonium odoratissimum, ierneaza tot la lumina, in aceleasi conditii ca si cea cu flori mari. Se uda mai rar insa.

 

V-ar putea interesa si:
Malope – mai putin cunoscuta, dar de mare efect

Clematita Piilu face doua tipuri de flori

De ce nu infloreste Amaryllis-ul?


 

Trimite unui prieten :)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.