Cum ierneaza Brugmansia, Trompeta ingerilor

In climatul ei natural, Brugmansia poate ajunge pana la 6 metri inaltime. In ghiveci, poate creste pana la 3 metri. Brugmansia impresioneaza prin florile ei lungi, ceea ce i-a atras numele de Trompeta ingerilor. Este o planta tropicala, dar se poate adapta usor la climatul nostru, cu conditia sa fie crescuta in ghivece mari. Diametrul ghiveciului trebuie sa aiba cel putin o jumatate de metru.
Ghiveciul poate sta afara doar atata vreme cat temperatura nu scade sub 10 grade Celsius. Pamantul din ghiveci trebuie mentinut umed, Brugmansia este o mare iubitoare de apa.
Ingrijirea florilor. Pe perioada iernii aveti doua optiuni. Puteti pune planta intr-un loc insorit si sa o udati atunci cand pamantul incepe sa se usuce. In acese conditii nu va inflori, dar va trece peste iarna. A doua varianta este de dorit si presupune bagarea plantei in repaus.
Cititi si Ce facem cu Lantana iarna. Pregatirea de toamna
Planta se depoziteaza intr-un loc racoros (nu rece) si intunecat, un garaj de exemplu, o debara sau o pivnita. In aceasta perioada planta se uda o data pe luna.
Cititi si Ingrijirea trandafirilor toamna
Cand e suficient de cald scoateti ghiveciul cu Brugmansia si incepeti sa o udati, o data pe saptamana pentru inceput. In scurt timp vor aparea din nou frunzele, iar planta va incepe sa creasca.
Primavara, schimbati o parte din pamantul din ghiveci pentru a asigura plantei necesarul de elemente nutritive.
V-ar putea interesa si:
Crinii orientali rezista iarna in gradini
Garofita, perfecta pentru gradini, terase si balcoane
Ageratum, pufuletii din gradini
Abonati-va la canalul de YOUTUBE pentru a urmari demonstratii practice, filmulete interesante si sfaturi pentru ingrijirea florilor. Accesati linkul de mai jos si apoi apasati ABONEAZA-TE
www.youtube.com/channel/UCLY5NAZJnUxkTY1oZWCvxeg/videos
Atentie, daca nu primiti alertele cu materialele noi de pe site, intrati pe www.ingrijireaflorilor.ro de pe calculator, tableta sau telefon si apasati pe clopotelul care apare in coltul de jos. Apoi apasati SUBSCRIBE / ALLOW / PERMITE ca sa intrati in baza de date de unde pleaca spre dvs gratis zilnic toate materialele despre flori si gradini scrise de ingineri horticultori.
Daca v-a placut acest material si il considerati util alaturati-va comunitatii Ingrijirea florilor pe FACEBOOK. Cu un Like dat paginii primiti acces gratuit la toate materialele noastre realizate de specialisti despre flori si gradini.