Cum determinati cactusii sa infloreasca

Cactusii de desert (cei fara frunze, doar cu spini) sunt foarte pretentiosi la lumina si vara suporta foarte bine soarele direct.

Ingrijirea florilor. Iarna, cactusii se uda foarte rar, doar de 2–3 ori. Udatul foarte rar impreuna cu temperaturile scazute si lumina intensa sunt factorii cheie in realizarea unui repaus corect.

cactus floare

Daca toate aceste cerinte sunt indeplinite, planta va inflori frumos. Florile sunt cel mai adesea solitare, de cele mai multe ori tubuloase, uneori parfumate. Infloresc fie ziua, fie noaptea si sunt efemere, cu o durata de deschidere de la cateva ore la cel mult 3 zile.

flori cactus

Vara cactusii se uda mai des, fara a se pulveriza plantele si lasand substratul sa se usuce usor intre doua udari. Excesul de apa este foarte daunator si determina putrezirea rapida a plantelor. Substratul folosit in cultura cactusilor trebuie sa fie foarte bine drenat, nisipos, cu fertilitate moderata si pH neutru.

echinopsis

Exista si cactusi atipici, cu frunze si tepi, originari din padurile subtropicale. Cei mai cunoscuti sunt Pereskia si Schlumbergera (Craciunel). Ei infloresc toamna si iarna, avand nevoie de zile scurte pentru inductia florala si inflorire. Pentru mentinerea florilor o perioada cat mai mare, plantele se tin la temperaturi de 12–14 grade.

 

V-ar putea interesa si:

Ce specii de primula rezista peste iarna in gradini

Plumeria infloreste daca ii administrati fosfor

Cycas, spectaculos in locuinte si pe terase


 

Trimite unui prieten :)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.