Cum cresteti Opuntia subulata, un cactus atipic

Opuntia subulata este unul dintre cei mai comuni cactusi din casele romanilor. Are ace putine, galbui la culoare, care se insereaza printre frunzele cilindrice, rudimentare. Poate ajunge chiar la un metru si jumatate crescut in conditii de apartament.

Este o planta arbustiva, iar ca sa se ramifice trebuie sa o taiati periodic. Taierile se fac primavara, cand apar primele frunze tinere. Prima taietura se face orizontal, la o inaltime de 8-10 cm. Dupa aceasta taiere, planta ar trebui sa faca doua sau chiar trei ramificatii.

Daca are toate conditiile necesare, poate inflori chiar si in conditii de apartament. Florile sunt rosii, asezate in varful segmentelor.

Ingrijirea florilor. Opuntia subulata iubeste lumina, dar nu soarele direct. La temperaturi foarte ridicate exista riscul ca planta sa se inmoaie, iar daca ea este inalta are nevoie de un tutore.

Iarna planta se trece rintr-o perioada de repaus. Tineti-l la lumina si la temperaturi ceva mai scazute, in jur de 8-10 grade.

Plantati Opuntia subulata intr-un sol nisipos, bine drenat. In perioadele calde ale anului, lasati pamantul sa se usuce intre udari. La fel ca oricarui cactus, excesul de apa ii este fatal. Iarna se uda foarte rar, cam o data pe luna.

Pentru plante viguroase aplicati fertilizanti speciali pentru cactusi in perioada de crestere vegetativa, o data la doua-trei saptamani.

Se inmulteste usor, prin butasi de varf. Dupa ce desprindeti butasul, lasati doua zile baza sa se usuce si sa se cicatrizeze. Pentru inradacinare se foloseste un substrat format din pamant amestecat cu nisip.

sursa foto: llifle.com, cactiguide.com, pinterest.com

V-ar putea interesa si:

Echinopsis, cactusul cu flori mari si colorate

Cum se ingrijeste Lithops sau Piatra vie

Stapelia, Steaua serifuluia


 

Cum determinati cactusii sa infloreasca

 

Views All Time
Views All Time
594
Views Today
Views Today
1
Trimite unui prieten :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.