Crizantema paianjen infloreste numai cand ziua se scurteaza

Crizantema este fara indoiala regina toamnei. Dintre speciile de Crizantema, tipul spider este cel care impresioneaza cel mai mult. Florile tubuloase lipsesc si calatidiul este ocupat de flori ligulate. Ele pot fi drepte, incurbate sau recurbate, intregi sau despicate spre varf, colorate in cele mai diverse culori.

Ingrijirea florilor. Crizantema este prin excelenta o planta de zi scurta. Asta inseamna ca are nevoie de zile lungi pentru perioada in care este in crestre si zile scurte pentru aparitia bobocilor florali si inflorire. Pentru ca inductia florala sa se produca, trebuie ca zilele scurte sa fie consecutive. Crizantema are nevoie intre 21 si 28 de zile scurte pentru formarea mugurilor floriferi. Numarul de zile se dubleaza in cazul crizentemelor crenguta. Aceste conditii prielnice apar toamna.

Chrysanthemum

Specialistii au reusit sa pacaleasca planta si sa o forteze sa infloreasca mai devreme, scurtand artificial zilele. Crizantema se acopera cu o panza de culoare neagra seara in jurul orei 18. Materialul se ridica de pe planta dimineata. Este foarte important sa nu patrunda deloc lumina in acest interval.

Crizantema spider este o planta cu un ritm de crestere foarte intens si are nevoie de substraturi bogate in elemente nutritive si care sa fie foarte bine drenate pentru ca stagnarea apei determina putrezirea radacinilor. In rest, substratul se mentine permanent reavan.

chrysanthemum green

Temperatura optima pentru Crizantema este de 18-20 grade ziua si 16-18 noaptea. Temperaturile mai mici de 13 grade noasptea si mai mari de 25 de grade ziua perturba inductia florala si pot determina plantele sa nu mai infloreasca.

Sursa foto: community.the-digital-picture.com , scottdwelch-certainpointsofview.com , www.beautifulflowerpictures.com

 

V-ar putea interesa si: 

Inmultirea prin butasi la Trandafirul japonez (Hibiscus)

Cum ingrijiti Carciumaresele, tarancutele din gradini

Paduchele testos al trandafirului – cum il combatem

Cum se ingrijesc crinii dupa ce s-au trecut florile


 

Trimite unui prieten :)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.