Crinul Starlette, starleta din gradini si de pe terase

Crinul Starlette (Lilium Starlette) este un hibrid asiatic cu flori absolut extraordinare, intr-o combinatie de vibranta de portocaliu cu mov sau chiar cu negru la unele cultivaruri. Bobocii sunt portocalii la culoare. Florile se deschid la sfarsitul primaverii – inceputul verii.

Ingrijirea florilor. Plantati Crinul Starlette in plin soare sau in cel mai rau caz intr-un loc cu umbra partiala. Intensitatea luminii este importanta pentru calitatea florilor.

Udati moderat, orice exces in privinta cantitatii de apa poate duce la moartea plantei pentru ca bulbul putrezeste daca sta in apa.

Se adapteaza unei varietati mari de sol, de la slab acid, la alcalin (pH 5,6 – 7,8). Se dezvolta bine in unele usoare, bine drenate, fertile, bogate in humus. Se fertilizeaza o data la 3 saptamani cu ingrasaminte minerale complexe, cu un aport mai mare al Fosforului care asigura o calitate sporita a florilor. Raportul NPK indicat de specialisti este 10:20:10.

Florile Crinilor Starlette sunt sterile, nu fac seminte. Prin urmare singura metoda de inmultire este prin bulbi. Fie separati bulbii, fie apelati la inmultirea cu ajutorul solzilor. Separarea bulbilor subterani ai plantei mama se realizeaza in perioada de repaus care se desfasoara in septembrie.

Este un crin care rezista iarna in gradini fara a fi scos si fara protectie impotriva gerului. De altfel, bulbii trebuie sa parcurga o etapa de frig pentru a declansa inductia florala.

V-ar putea interesa si:

Crinii orientali rezista iarna in gradini

Hemerocallis – crinul de o zi frumos si efemer

Hosta – Crinul de toamna care infloreste la sfarsit de vara


 

Inmultirea prin solzi de bulb la crin

Trimite unui prieten :)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.