Cum cresteti Ilex in gradina si pe terasa

ilex

Ilexul este o planta cunoscuta mai ales ca floare taiata folosita in aranjamentele pentru sarbatorile de iarna. In egala masura va puteti bucura insa si de Ilex ca planta vie, in ghiveci sau in gradina. 

Caracteristic plantei sunt frunzele vesnic verzi, cu spini pe margi si de asemenea fructele rotunde, mici si rosii care o fac atat de cautata. Nu toate plantele fac bobitele rosii, ci doar plantele care au flori femele. 

Ilexul creste incet in primii ani, dar ulterior poate ajunge si pana la 5 metri inaltime. 

Ingrijirea florilor. Pentru Ilex alegeti un loc luminos sau partial umbrit. Puteti sa il plantati direct in gradina sau in ghiveci, pe terasa. Va trebui tinut afara inclusiv iarna, temperaturile ridicate din interior duc la uscarea frunzelor. Iarna rezista cu brio gerurilor din Romania, fiind o planta pe care o intalnim si in flora spontana. 

Cititi si Arbustul cu margelute stralucitoare pe ramuri: Callicarpa

In privinta solului este putin pretentios, cu conditia sa fie bine drenat. Se dezvolta bine atat in sol cu pH acid, neutru si alcalin. 

Umiditatea este un factor important si trebuie mentinuta atat la nivelul solului care se mentine reavan cat si in aer.  Seceta prelungita afecteaza Ilexul, la fel si zonele cu unde sunt curenti de aer. 

Cititi si Cum influenteaza lumina culoarea si forma la plantele suculente

Este o tufa des intalnita mai ales in parcuri, fiind o planta decorativa prin portul sau si mai ales prin fructe. In plus, suporta bine poluarea din orase. Poate fi plantat solitar, dar arata mai spectaculos in grupuri sau in combinatii cu alte plante. 

Cititi si Cum se ingrijeste smochinul in ghiveci

Atentie ca bobitele rosii sunt toxice si pot cauza dureri de stomac daca sunt mancate. 

Abonati-va la canalul de YOUTUBE pentru a urmari demonstratii practice, filmulete interesante si sfaturi pentru ingrijirea florilor. Accesati linkul de mai jos si apoi apasati ABONEAZA-TE

www.youtube.com/channel/UCLY5NAZJnUxkTY1oZWCvxeg/videos

Atentie, daca nu primiti alertele cu materialele noi de pe site, intrati pe www.ingrijireaflorilor.ro de pe calculator, tableta sau telefon si apasati pe clopotelul care apare in coltul de jos. Apoi apasati SUBSCRIBE / ALLOW / PERMITE ca sa intrati in baza de date de unde pleaca spre dvs gratis zilnic toate materialele despre flori si gradini scrise de ingineri horticultori.

Daca v-a placut acest material si il considerati util alaturati-va comunitatii Ingrijirea florilor pe FACEBOOK. Cu un Like dat paginii primiti acces gratuit la toate materialele noastre realizate de specialisti despre flori si gradini.

Trimite unui prieten :)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.