Crassula, o planta grasa usor de crescut

Crassula este floarea reprezentativa pentru categoria plantelor grase. Planta are o crestere compacta, cu o tulpina foarte bine ramificata in jumatatea superioara. In zonele de origine inaltimea plantei poate atinge chiar si 4 metri insa in conditii de apartament rareori planta ajunge la 80–100 cm inaltime.

Florile albe si mici seamana cu niste stelute, dar apar doar la plantele mature. Toate organele plantei sunt un fel de depozit de apa, incat si dupa o perioada lunga in care nu e udata, Crassula rezista. Iarna, Crassula se uda foarte rar daca este tinuta la temperaturi scazute si moderat daca este intr-o atmosfera calduroasa.

crassula


Ingrijirea florilor. Crassula suportă foarte bine soarele direct din timpul verii. In lipsa luminii, lastarii se subtiaza si atarna, stricand aspectul plantei.

Substratul in care se simte bine e format din pamant de gradina si nisip.

Ghiveciul joaca un rol foarte important in dezvoltarea plantei. Se aleg vase cat mai joase si largi la gura, cu o buna stabilitate.

Crassula se inmulteste foarte usor prin butasi. Acestia pot fi recoltati in orice perioada a anului si plantati in nisip.

V-ar putea interesa si:

Gardenia, pe cat de frumoasa, pe atat de pretentioasa

Stephanotis, Iasomia de Madagascar

Crinul pacii, planta ideala pentru zonele umbroase

 

Yucca: 10 metri inaltime si flori de un metru


 

Views All Time
Views All Time
297
Views Today
Views Today
2
Trimite unui prieten :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.