Craitele Mr. Majestic, model nou creat de specialisti

Craitele Mr Majestic (Tagetes patula) sunt de departe cele mai nostime si colorate dintre speciile de craite, cu modelul lor unic, galben cu dungi grena. In unele tari sunt intalnite si sub numele Marigold.

Planta nu creste inalta, ajunge la cel mult 30 cm si e numai buna sa decoreze bordurile. Florile sunt perfumate si dispuse in capitule solitare simple sau involte infloresc din iunie pana toamna tarziu. Frunzele au un miros specific, sunt asezate altern pe tulpina, penat–sectate. Tulpina este si ea colorata in verde inchis cu nuante violet sau brun.

Ingrijirea florilor. Plantati Craitele Mr Majestic in plin soare pentru a inflori frumos. Totusi, planta se acomodeaza si in zone semiumbroase. Udati regulat planta, nu la orele amiezii, ci dimineata sau seara si aveti grija sa nu lasati apa sa balteasca.

Nu este o planta pretentioasa in privinta solului. Suporta pH de la slab acid la slab alcalin. Totusi, va inflori mai frumos in soluri fertile, insorite.

Craitele Mr Majestic se inmultesc prin seminte. Lasati inflorescentele sa se usuce pe planta si apoi indepartati-le si adunati semintele. Puteti sa le semanati direct in gradina, in a doua jumatate a lunii aprilie. Daca vreti flori cat mai devreme, atunci faceti rasaduri inca de la jumatatea lunii februarie, inceputul lunii martie. Plantarea rasadurilor la locul de decor se face in luna mai, dupa ce a trecut pericolul brumelor tarzii.

sursa foto:  http://www.keimzeit-saatgut.de, https://fleuroselect.com, http://www.deeproot.co.uk

V-ar putea interesa si:

Craitele infloresc doua anotimpuri

Un Hibiscus cu flori cat farfuria

Astilbe, pentru o gradina de efect


 

Views All Time
Views All Time
196
Views Today
Views Today
1
Trimite unui prieten :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.