Copacii care merg – studiu

O specie de palmier, Socratea exorrhiza, care creste in Ecuador a starnit controverse in toata lumea stiintifica. A fost sparte toate tiparele cand despre ei s-a spus cu tarie ca sunt copacii care merg. E drept, nu asa cum am vazut in filmul Lord of the rings, dar cativa metri pe an s-ar deplasa.

De unde toata controversa? Din cauza radacinilor. Spre deosebire de ceilalti copaci care au radacinile complet in pamant, palmierii acestia au un sistem radicular inalt care ii face sa arate mai mult ca o matura decat un copac in forma lui clasica.

copacii care merg

Pe masura ce solul se erodeaza, unele dintre aceste radacini mor, iar planta dezvolta noi radacini. Pentru ca ele se intind in cautarea unui sol mai bun si ocupa un alt spatiu par ca ‘trag’ si copacul dupa ele.

Cititi si Gradinaritul te trateaza de depresie. In sol exista microbi antistres – studiu

Ingrijirea florilor. Povestea cu copacii care merg a fost prezentata intr-un documentar BBC. Realizatorul a sustinut cu tarie ca palmierii acestia se pot deplasa foarte lent prin padure cativa metri pe an, cu ajutorul acestor radacini.

Cititi si Florile pot auzi bazaitul albinelor. Un studiu uluitor

Un alt studiu realizat de biologul Gerardo Avalos sustine ca radacinile nu deplaseaza copacul si el ramane ferm pe pozitie.

Cititi si Cum se ingrijeste si inmulteste Balsamina

Cat e legenda si cat adevar? Alte cercetari au indicat faptul ca radacinile sunt o adaptare a plantei care ii permite sa creasca inclusiv in zonele mlastinoase din padure sau sa colonizeze zone din padure unde exista multe resturi vegetale si sa evite de exemplu zonele unde sunt busteni cazuti sau alte obiscte mari.

copacii care merg

Radacinile confera palmierului o stabilitate mai mare si prin urmare ii permit sa creasca mai inalt si mai repede decat daca nu le-ar avea. De asemenea, ele permit plantei sa investeasca mai putina biomasa in radacinile subterane decat alti palmieri. Se pasteaza astfel mai multa energie pentru cresterea de deasupra solului. Un alt avantaj conferit de radacinile neobisnuite este stabilitatea pe terenurile in panta.

Abonati-va la canalul de YOUTUBE pentru a urmari demonstratii practice, filmulete interesante si sfaturi pentru ingrijirea florilor. Accesati linkul de mai jos si apoi apasati ABONEAZA-TE

www.youtube.com/channel/UCLY5NAZJnUxkTY1oZWCvxeg/videos

Atentie, daca nu primiti alertele cu materialele noi de pe site, intrati pe www.ingrijireaflorilor.ro de pe calculator, tableta sau telefon si apasati pe clopotelul care apare in coltul de jos. Apoi apasati SUBSCRIBE / ALLOW / PERMITE ca sa intrati in baza de date de unde pleaca spre dvs gratis zilnic toate materialele despre flori si gradini scrise de ingineri horticultori.

Daca v-a placut acest material despre copacii care merg si il considerati util alaturati-va comunitatii Ingrijirea florilor pe FACEBOOK. Cu un Like dat paginii primiti acces gratuit la toate materialele noastre realizate de specialisti despre flori si gradini.

https://www.facebook.com/IngrijireaFlorilor/

Cum ingrijiti Orhideea curgatoare: Dendrobium aphyllum


 

Trimite unui prieten :)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.