Cojile de oua sunt incredibil de bune pentru plante! – studiu stiintific

cojile de oua

Cojile de oua pe care le aruncam dupa ce am mancat continutul sunt o sursa incredibila de elemente nutritive pentru plante. Un studiu realizat de specialisti de la mai multe universitati americane printre care cea din Florida si Auburn arata beneficiile extraordinare pe care le au pentru plante. Ele contin cantitati mari de calciu si potasiu.

Ingrijirea florilor. Continutul din cojile de oua poate fi valorificat mai bine de plante daca acestea sunt puse pe suprafata solului dupa ce au fost maruntite. In acest mod sunt descompuse si devin surse eficiente de calciu si alte oligoelemente pentru plante.  

cojile de oua

O alta modalitate foarte eficienta este realizarea unui asa numit ceai din coji de oua. Acesta imbunatateste solul cu calciu si potasiu si de asemenea ajuta la cresterea usoara a pH-ului solului. Este foarte util daca aveti un pH acid sau neutru al solului, dar poate fi utilizat si daca aveti un sol alcalin deoarece capacitatea plantelor de a absorbi calciul nu depinde de nivelul pH-ului.

Cititi si 7 fertilizanti naturali din bucatarie pentru plante

Pentru prepararea acestui extract aveti nevoie de coaja de la 10-20 de oua curate si uscate. Depinde cat de concentrata doriti sa fie solutia. Cojile se fierb in 3 litri si jumatate de apa si se lasa sa stea 24 de ore. In acest timp nutrientii din coaja trec in apa.  

Cititi si Cum se ingrijeste orhideea dupa inflorire

Daca aveti doar cateva plante, reduceti cantitatile. Tineti cont ca pentru a hrani o planta din ghiveci aveti nevoie de cojile a doua oua.

Solutia rezultata se poate utiliza pentru plantele din gradina sau pentru cele din ghivecele din casa. Se toarna direct pe sol. Aplicati tratamentul in intreval de 1-2 saptamani.

Cititi si Cactusul de Paste si Cactusul de Craciun – asemanari si deosebiri

Rezultatele citate in studiu indica faptul ca fiecare coaja de ou contine 4 mg de calciu si potasiu. Pare o cantitate mica, dar ganditi-va este doar de la o singura coaja de ou. Concentratia creste cu numarul de coji folosite.

cojile de oua

Calciul este foarte important in dezvoltarea radacinilor si remediaza problema radacinilor scurte. Intareste structura peretelui celular si ajuta in lupta impotriva bolilor si protejeaza plantele de stresul termic.

Cititi si Cea mai frumoasa gradina de primavara din lume – Keukenhof. foto & video

Potasiul este al doilea element ca importanta dupa azot, de care plantele au nevoie. Potasiul creste toleranta la secetă, da intensitate culorii si gustului fructelor, are rol important in fotosinteza. Tot potasiul  imbunatateste capacitatea plantei de a face fata schimbarilor de temperatura.

 

Ne gasiti si pe:

FACEBOOK: https://www.facebook.com/IngrijireaFlorilor/

INSTAGRAM https://www.instagram.com/ingrijireaflorilor/

TWITTER: https://twitter.com/florilemele

Toate informatiile despre flori sunt pe www.ingrijireaflorilor.ro


 

Views All Time
Views All Time
833
Views Today
Views Today
1
Trimite unui prieten :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.