Cobaea, o planta care face bolti superbe

Cobaea scadens este o planta care infloreste pana cade zapada. Creste extrem de repede si nu e deloc pretentioasa.

Cobaea este o planta cataratoare cu tulpini foarte lungi care pot ajunge chiar la 10 metri daca e plantata intr-un sol fertil. In ghivece nu trece de doi metri. Florile sunt in forma de clopotel, albe cand se deschid si ajung violet la maturitate. Staminele, mult prelungite in afara corolei, sunt deschise la culoare si realizeaza un contrast frumos cu petalele.

cobaea 2

 

Tulpina de Cobaea este garnisita cu carcei foarte subtiri care permit fixarea plantei pentru a se mentine in pozitie verticala. Plantele sunt folosite in special pentru decorarea gardurilor, peretilor, coloanelor, formand bolti superbe.

Se inmulteste prin seminte care se planteaza la loc adapostit, in martie. Semintele germineaza destul de greu, dupa trei saptamani-o luna. Dupa jumatatea lunii mai, rasadurile se planteaza in gradina, la locul definitiv.

Ingrijirea florilor. Alegeti un loc cu umbra partiala, intr-un sol permeabil, bogat in substante nutritive. Important pentru planta este sa nu lasati pamantul sa se usuce, nevoile de umiditate ale plantei fiind ridicate. Planta are o crestere rapida, de aceea e important sa ii asigurati de la inceput un suport pe care sa se catere. 

Cobaea este o planta perena, dar in tara noastra din cauza frigului din timpul iernii este crescuta ca o planta anuala. Toamna puteti sa o tundeti si sa o transplantati intr-un ghiveci daca vreti sa o pastrati peste iarna si in anul urmator. Depozitati ghiveciul intr-un loc unde temperatura nu scade sub zero grade.

 Daca v-a placut acest material si il considerati util alaturati-va comunitatii Ingrijirea florilor pe Facebook. Cu un Like dat paginii primiti acces gratuit la toate materialele noastre realizate de specialisti despre flori si gradini.

https://www.facebook.com/IngrijireaFlorilor/

Atentie, daca nu primiti alertele cu materialele noi de pe site, intrati pe www.ingrijireaflorilor.ro de pe calculator, tableta sau telefon si apasati pe clopotelul care apare in coltul de jos. Apoi apasati SUBSCRIBE / ALLOW / PERMITE ca sa intrati in baza de date de unde pleaca spre dvs gratis zilnic toate materialele despre flori si gradini scrise de horticultori.

 

V-ar putea interesa si:

Hortensia cataratoarea ajunge la 7 metri inaltime

Cum se ingrijeste si inmulteste Glicina roz

Cand si cum se taie Mana Maicii Domnului (Lonicera)

 

Fertilizarea la Hibiscus – cum si cu ce se realizeaza

 


 

Trimite unui prieten :)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.