Clerodendron thomsoniae – ingrijirea si inmultirea

clerodendron thomsoniae

Clerodendron thomsoniae e ruda cu Clerodendron ugandese desi florile sunt cu totul si cu totul diferite. De fapt si in cazul acestei plante vorbim de bractee ca element decorativ, nu de florile propriu-zise. Bracteele sunt mari si frumos colorate in alb si rosu. Ele se prind in buchete pe varful lastarilor.

Cu o ingrijire buna, poate inflori pana toamna tarziu. Pentru o inflorire de lunga durata indepartati florile trecute impreuna cu o parte din tulpinile uscate.

clerodendron thomsoniae

Ingrijirea florilor. Clerodendron thomsoniae e un arbust care creste frumos, fara prea mari pretentii. Pentru ca nu rezista la temperaturi negative, in Romania il vom creste in ghiveci si va ierna la interior, intr-un loc protejat.

Cititi si Clerodendronul face un roi de fluturasi albastri

Amplasati ghiveciul pe terasa sau in gradina, intr-un loc cu semi-umbra, ferit de razele directe ale soarelui care pot sa arda frunzele.

Substratul in care se simte bine este unul aerat, cu un pH usor acid. Un amestec de pamant de flori si pamant de padure este numai bun.

Cititi si Cum taiati Liliacul de vara ca sa infloreasca a doua oara

In privinta udarilor, pretentiile sunt mai mari. Mai ales vara cand temperaturile sunt ridicate trebuie udat din abundenta dar cu precizarea ca substratul trebuie sa fie bine drenat pentru a se scurge tot surplusul de apa.  Nu lasati pamantul sa se usuce intre doua udari.

clerodendron thomsoniae

Iarna intra in repaus si trebuie tinut la temperaturi scazute, dar pozitive. Ierneaza intr-un loc luminos ca regula generala. Poate sta si la intuneric, dar in acest caz trebuie sa intre in repaus profund si isi va pierde toate frunzele. Primavara, cand se reiau udarile si planta se muta la lumina, frunzele vor aparea din nou.

Cititi si Cand si cum se taie Hortensia sa nu pierdeti florile

Se inmulteste prin butasi. Puteti face butasi lemnificaţi din varfuri de lastari si butaşi de fragmente de lastari sau tulpina. Pentru o rata mai mare de succes, dupa ce ati taiat butasul si ati indepartat frunzele lasand perechea din varf, treceti baza butasului printr-un hormon de inradacinare si puneti-l in amestec de turba si perlit sau nisip. Puteti sa puneti un pet deasupra pentru a asigura plantei un microclimat favorabil. De asemenea, o alta modalitate de inmultire este prin butasirea de fragmente de radacina.

V-ar putea interesa si

10 cactusi si suculente care infloresc mult si se cresc usor

Cum ingrijim iarna lamaiul (Citrus limon)

Anthurium: frunzel galbene, zbarcite, maronii

 

Abonati-va la canalul de YOUTUBE pentru a urmari demonstratii practice, filmulete interesante si sfaturi pentru ingrijirea florilor. Accesati linkul de mai jos si apoi apasati ABONEAZA-TE

www.youtube.com/channel/UCLY5NAZJnUxkTY1oZWCvxeg/videos

Atentie, daca nu primiti alertele cu materialele noi de pe site, intrati pe www.ingrijireaflorilor.ro de pe calculator, tableta sau telefon si apasati pe clopotelul care apare in coltul de jos. Apoi apasati SUBSCRIBE / ALLOW / PERMITE ca sa intrati in baza de date de unde pleaca spre dvs gratis zilnic toate materialele despre flori si gradini scrise de ingineri horticultori.

Daca v-a placut acest material si il considerati util alaturati-va comunitatii Ingrijirea florilor pe FACEBOOK. Cu un Like dat paginii primiti acces gratuit la toate materialele noastre realizate de specialisti despre flori si gradini.

https://www.facebook.com/IngrijireaFlorilor/

Ingrijirea si inmultirea la Epiphyllum sau Cactusul frunza


 

Trimite unui prieten :)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.