Clematita Tie Dye, flori mari si tarzii

Clematita Tie Dye face parte din grupul clematitelor care infloresc tarziu, din a doua parte a verii. Are flori mari, in forma de stea, cu un diametru care ajunge si la 15 cm. Culoarea este superba, violet-purpuriu, cu marmoraje albe, care se intind de la centrul fiecarei tepale, astfel incat par pictate. Ele sunt lipsite insa de parfum.

Bobocii apar pe tulpinile crescute in anul in curs, de aceea este foarte importanta taierea la acest tip de clematita.

Ingrijirea florilor. Tie Dye este o clematita cataratoare viguroasa, ajunge pana la 5 metri inaltime. Oferiti-i un suport pe care sa se catere: pergola, trunchiul unui copac, bolta. Se va prinde de el cu rahisul frunzelor care se va incolaci de fiecare obiect pe care il intalneste. Tulpinile tinere sunt verzi, dar devin maro deschis, iar apoi gri cand imbatranesc.

Plantati Clematita Tie Dye intr-un sol fertil, bine drenat, dar intr-un loc in care radacinile vor fi umbrite. Poate creste cu succes si intr-un container, pe terasa. Aveti grija in acest caz iarna, la ger. Chiar daca sunt rezistente la frig, radacinile Clematitelor pot degera daca sunt in ghivece fara protectie.

Ca sa infloreasca bine, speciile de Clematite care infloresc tarziu trebuie taiate in fiecare an pentru a inlatura tulpinile batrane si a ajuta formarea de lastari noi pe care apar florile.

Cel mai usor Clematita Tie Dye se inmulteste prin marcotaj serpuit. Se poate inmulti si prin altoire pe radacini de Clematita viticella. Mai rar se poate inmulti si prin butasi, primavara.

Sursa foto: www.taylorsclematis.co.uk

V-ar putea interesa si: 

Clematita Piilu face doua tipuri de flori

Ingrijire speciala pentru Clematite care infloresc tarziu

Cinci moduri de a inmulti Clematitele


 

 

Florile negre din gradina mea

Trimite unui prieten :)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.