Clematita Piilu face doua tipuri diferite de flori

Cu petalele ei roz cu o dunga groasa ciclam in mijloc si stamine albe, Clematita Piilu este o incantare. Este o clematita cu inflorire timpurie.

Primele flori apar inca din luna mai, pe vlastarii din anul precedent. Ele sunt initial involte, duble.

In martie puteti tunde usor tulpinile. Taind tulpinile din anul anterior la lungimi diferite, este posibil sa intarziati dezvoltarea florilor.

Tulpinile de Clematita Piilu, care sunt taiate mai mult, vor face flori mai tarziu față de cele care sunt taiate mai putin. Aceasta tehnica poate extinde perioada de inflorire.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ramurile uscate sau deteriorate si florile ofilite trebuie imediat indepartate. Astfel, Clematita Piilu nu isi va consuma energia pentru a produce seminte.

La sfarsitul verii poate sa apara o a doua serie de flori Clematita Piilu, diferita ca aspect de prima. Florile care apar vara sunt simple, dar sunt mult mai numeroase.

Clematita Piilu poate ajunge pana la 3 metri inaltime. Se cațără cu usurinta pe alte plante, pe pergole si garduri, datorita rahisului frunzei, care este adaptat sa se rasuceasca in jurul obiectelor la care ajunge.

Puteti sa ajutati planta să urce, legandu-i tulpinile tinere!

clematita piilu flori duble

Clematita Piilu creste bine cand amestecati pamantul din gradina cu compost. Partea superioara a radacinii trebuie sa fie putin sub nivelul solului.

In gradini sau pe terase, alegeti de la bun inceput pentru Clematita Piilu un loc insorit sau partial insorit.

Planta nu suporta solul uscat. Puteti pastra umezeala plantand in ghivecele cu clematite, la bază, soiuri de talie joasa.

Clematita Piilu se inmulteste ca majoritatea clematitelor, prin marcotaj terestru. Nu este o metoda grea pentru inmultire si are o rata de succes mare.

Daca aveti o planta foarte viguroasa, puteti incerca si marcotajul aerian. Pentru cei mai comozi, recomandam butasirea si inmultirea prin seminte, dar cu o rată mai mică de succes.

Tufele mari se pot diviza, obtinand astfel doua plante de tip Clematita Piilu.

Sursa foto: taylorsclematis.co.uk, forums.gardenweb.com, dutchbulbs.co.uk

V-ar putea interesa si:

Ingrijire speciala pentru clematite care infloresc tarziu

Passiflora aduce exotismul in casele noastre

Clematita Tie Dye, flori mari si tarzii

Cinci moduri de a inmulti clematitele


 

Trimite unui prieten :)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.