Clematita Piilu face doua tipuri diferite de flori

Cu tepalele ei roz cu o dunga groasa ciclam in mijloc si stamine albe, Clematita Piilu este o incantare. Este o clematita cu inflorire timpurie. Primele flori apar inca din luna mai, pe vlastarii din anul precedent. Ele sunt initial involte, duble.

In martie puteti tunde usor tulpinile. Taind tulpinile din anul anterior la lungimi diferite este posibil sa intarziati dezvoltarea florilor. Tulpinile care sunt taiate mai mult vor face flori mai tarziu fata de cele care sunt taiate mai putin. Aceasta tehnica poate extinde perioada de inflorire.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ingrijirea florilor. Ramurile uscate sau deteriorate si florile ofilite trebuie imediat indepartate. Astfel, planta nu isi va consuma energia pentru a produce seminte. La sfarsitul verii poate sa apara a doua serie de flori, diferita ca aspect de prima. Florile care apar vara sunt simple, dar sunt mult mai numeroase.

Clematita Piilu poate ajunge pana la 3 metri inaltime. Se catara cu usurinta pe alte plante, pe pergole si garduri datorita rahisului frunzei adaptat sa se rasuceasca in jurul obiectelor la care ajunge. Puteti sa ajutati planta sa urce legandu-i tulpinile tinere.

clematita piilu flori duble

Clematita Piilu creste bine cand amestecati pamantul din gradina cu compost. Partea superioara a radacinii trebuie sa fie putin sub nivelul solului.

In gradini sau pe terase alegeti de la bun inceput pentru ea un loc insorit sau partial insorit. Planta nu suporta solul uscat. Puteti pastra umezeala plantand in ghivecele cu clematite, la baza, soiuri de talie joasa.

Se inmulteste ca majoritatea clematitelor, prin marcotaj terestru. O metoda deloc grea in inmultire si cu o rata de succes mare. Daca aveti o planta foarte viguroasa, puteti incerca si marcotajul aerian. Pentru cei mai comozi, recomandam butasirea si inmultirea prin seminte, dar cu o rata mai mica de succes. Tufele mari se pot diviza, obtinand astfel doua plante.

Sursa foto: taylorsclematis.co.uk, forums.gardenweb.com, dutchbulbs.co.uk

V-ar putea interesa si:

Ingrijire speciala pentru clematite care infloresc tarziu

Passiflora aduce exotismul in casele noastre

Clematita Tie Dye, flori mari si tarzii

 

Cinci moduri de a inmulti clematitele


 

Views All Time
Views All Time
352
Views Today
Views Today
3
Trimite unui prieten :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.