China doll (Radermachera sinica) – planta cu frunze de smarald

China doll (Radermachera sinica) a inceput sa prezinte interes si pentru romani pe masura ce importatorii au inclus-o in oferta lor. O gasiti in magazine in forma de planta de dimensiunii medii, compacta. 

Este o planta care provine din zonele calde ale Asiei si are un aspect delicat, cu frunze de culoarea smaraldului, de aici si o alta denumire populara – Planta de smarald. 

In mediul sau natural este un copac si poate ajunge la 9 metri inaltime. In ghivece rar depaseste un metru si jumatate. La noi nu rezista iernilor cu temperaturi sub zero grade, prin urmare va trebui crescuta in interior si numai vara tinuta pe terasa sau balcoane. 

Cititi si 7 plante de apartament pe care le cresti din seminte

Ingrijirea florilor. China doll prefera zonele luminoase pentru o dezvoltare frumoasa. Se adapteaza si in locurile semi-umbrite, insa ritmul de crestere va fi mai lent. 

Plantati-o intr-un sol reavan, bogat si bine drenat.  Udati regulat si nu lasti solul sa se usuce intre udari. Daca e plantata in ghivece mari puteti pune deasupra un strat de mulci care va mentine radacinile umede si reci. 

Cititi si 5 plante cu frunze roz care arata fabulos

Este sensibila la curentii de aer, prin urmare nu o tineti langa o usa in casa sau direct in bataia vantului pe terasa sau balcon. Daca neglijati acest aspect planta poate sa isi piarda rapid toate frunzele. Langa un zis sau o fereastra se va simti protejata. De asemenea, daca sunteti fumator nu veti fi unul dintre prietenii ei. Expuse constant la fumul de tigara frunzele de China doll  devin maronii si in final se imbolnavesc si cad.

Cititi si E bine sa taiem iarna Hibiscusul (Trandafirul japonez)?

Creste frumos daca primeste ingrasaminte speciale pentru plante decorative prin frunze. Batoanele verzi cu eliberare lenta sunt indicate pentru ea si va scutesc de grija fertilizarilor pentru 3 luni de zile. 

Trimite unui prieten :)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.