Chibriturile pot vindeca plantele

Chibriturile pot vindeca plantele

Tratamentul cu bete de chibrit pe cat de empiric pe atat e de eficient. Dincolo de faptul ca pare un leac babesc, exista argumente stiintifice pentru care chibriturile pot vindeca plantele, mai exact maciuliile sunt cele care ajuta plantele. 

Se intampla uneori ca plantele din ghiveci sa nu infloreasca desi sunt udate si au lumina suficienta. Motivul poate fi legat de lipsa mineralelor esentiale din sol sau prezenta daunatorilor. Infigerea catorva bete de chibrit in pamantul din ghiveci poate reprezenta o solutie, pentru ambele aspecte. 

Chibriturile pot vindeca plantele

Ingrijirea florilor. Maciuliile betelor de chibrit contin cantitati mici de fosfor, potasiu, magneziu si fier. In reactie cu apa ele ajung intr-o forma care poate fi asimilata de plante. 

Rasadurile sunt vulnerabile la o serie intreaga de daunatori. Impotriva lor actioneaza sulful din varful betelor de chibrit impreuna cu potasiul si fosforul. 

Cititi si Pete pe frunze la muscata. Greseli de ingrijire

De asemenea, fosforul incurajeaza dezvoltarea mugurilor si legarea fructelor si da solului o textura mai usoara. 

Magneziul are o importanta deosebita in mentinerea biomasei. Este parte componenta a clorofilei, esentiala in fotosinteza. Magneziul din chibrituri ajuta la producerea unei culori verzi sanatoase a plantelor. 

Cititi si Daunatori si tratamente pentru citrice

CUM SE FOLOSESC CHIBRITURILE

Exista doua moduri in care puteti folosi betele de chibrit pentru a va ajuta plantele sa scape de daunatori. 

  1. Infigeti in jur de 10 bete de chibrit intr-un ghiveci de dimensiuni medii, in jurul plantei. Batul ar trebui infipt la mijlocul distantei dintre tulpina si marginea ghiveciului. Daca e prea aproape de radacini le-ar putea vatama. Infigeti batul suficient de adanc, dar il ingropati cu totul. 
  2. Puteti pune cele 10 bete de chibrit in apa. Maciuliile se vor dizolva, iar substantele care trec in apa vor actiona ca un insecticid si ingrasamant pentru plante.

Cititi si Plantele pe care nu le mananca melcii si limacsii

Acestea sunt alternative la indemana pentru a ajuta plantele in ghiveci sa creasca mai sanatos fara a apela la produse din magazine. Doua modalitati in care chibriturile pot vindeca plantele.  

Views All Time
Views All Time
771
Views Today
Views Today
1
Trimite unui prieten :)

2 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.